Το πως έσωσε τρεις ανθρώπους από πνιγμό στην παραλία του Ρίου περιέγραψε η 15,5 ετών, Ντένια Κουρέτα, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η νεαρή, η οποία είναι αθλήτρια στο πόλο, πηγαίνοντας για μπάνιο με την οικογένειά της την περασμένη εβδομάδα, είδε τρεις συμπολίτες της να έχουν παρασυρθεί από τα ρεύματα και να κινδυνεύουν με πνιγμό.

«Όταν βγήκαμε από το αμάξι, άκουσα μια φωνή να φωνάζει ‘’βοήθεια βοήθεια’’. Και αμέσως εννοείται έτρεξα, μπήκα στην θάλασσα να τον βοηθήσω. Και ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένα κύριος, που τους είχε παρασύρει το ρεύμα, επειδή είχαν πάει να βοηθήσουν τον πρώτο κύριο. Τους είπα να είναι ήρεμοι και να μην πανικοβληθούν. Τους είπα ότι ξέρω για να μην αγχωθούν και να με εμπιστευθούν. Όταν κρίνεται η ζωή σου δεν ξέρω πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε μια πιτσιρίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, δημιουργώντας μια αλυσίδα, έβγαλε τους 3 ανθρώπους, 2 ηλικιωμένους και μια 25χρονη, από την θάλασσα.

«Είναι μια άσκηση που την έχουμε ξανά κάνει στην προπόνηση. Με ένα άτομο βέβαια, όχι με τρία. Θεώρησα ότι θα μου ήταν εύκολο. Όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Γιατί το πλοίο και τα ρεύματα ήταν πολύ δυνατά και μας τράβαγαν όλο και πιο πίσω. Και ήταν δύσκολο να τους κουβαλάω και τους τρεις. Άρχισα να κολυμπάω όλο και πιο γρήγορα. Παράλληλα φώναζαν βοήθεια βοήθεια. Προσπάθησα να τους καθησυχάσω. Όταν βγήκαμε στην στεριά, τους ρώτησα αν είναι καλά και αν θέλουν κάτι να πιούνε. Δεν φοβήθηκα καθόλου, καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.