Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Βόλο, όπου ποδηλάτης έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Νεκρός είναι ο Δημήτρης Παπαχρήστος 50 ετών από τον Βόλο, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος εργαζόταν ως λογιστής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Παιδί διαμάντι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος. Στο σημείο του δυστυχήματος το καταστρεμμένο ποδήλατό του μαρτυρούσε τις στιγμές φρίκης, που είχαν προηγηθεί.

Ο 50χρονος παρασύρθηκε από το ΙΧ, που τον έσερνε στο οδόστρωμα επί πολλά μέτρα. Σε απόσταση τουλάχιστον 20 – 30 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν το ποδήλατό του υπήρχαν αίματα. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στο σημείο λίγη ώρα αφού έγινε το κακό ηχούσαν σειρήνες του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να διαπιστώνουν δυστυχώς ότι ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός.

Ο οδηγός του ΙΧ, που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το θύμα του, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα μετά. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ότι σκότωσε άνθρωπο, ωστόσο συνελήφθη έξω από συνεργείο αυτοκινήτων, σε μικρή απόσταση από το θανατηφόρο δυστύχημα.

Κινητοποίηση για τον εντοπισμό του υπαιτίου

Οι έρευνες για το ακριβώς είχε συμβεί άρχισαν άμεσα. Διερχόμενος οδηγός αυτοκινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες, είδε τον ποδηλάτη πεσμένο στο οδόστρωμα. Νόμιζε αρχικώς ότι είχε πέσει και ότι ήταν συνηθισμένο ατύχημα. Ομως, στα 300 μέτρα πιο μακριά είδε τον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου να είναι σταματημένος και να κοιτάζει τις ζημιές που είχε υποστεί. Τότε υποψιάστηκε ότι κάτι άλλο είχε συμβεί και ενημέρωσε άμεσα το «100».

Η κινητοποίηση του Τμήματος Τροχαίας Βόλου ήταν αστραπιαία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε και συνελήφθη 20 λεπτά μετά. Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 54χρονο Βολιώτη, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι δεν κατάλαβε ότι σκότωσε τον ποδηλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο εργασίας του, επικαλείται προβλήματα υγείας. Εντύπωση, προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι η σύλληψή του έγινε έξω από συνεργείο αυτοκινήτων.

Ο οδηγός κρατείται για εγκατάλειψη του τόπου του δυστυχήματος και για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου.