Η Αίγυπτος θα απαιτήσει από όλους τους επισκέπτες που φτάνουν «από χώρες στις οποίες έχουν εντοπιστεί παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού» να κάνουν τεστ ταχείας διάγνωσης με την άφιξή τους, όπως ανέφερε σήμερα σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ανακοίνωση δεν προσδιόρισε τις χώρες από τις οποίες θα προέρχονται οι επιβάτες που θα κάνουν το 15λεπτο τεστ DNA, το οποίο είναι γνωστό ως ID NOW.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στην Αίγυπτο, αυξάνεται σταθερά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Αίγυπτος ανέφερε σήμερα 1.125 νέα περιστατικά μόλυνσης και 65 θανάτους, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί δηλώνουν πως οι αριθμοί αυτοί, ανταποκρίνονται μόνο σε ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων.

Σε μία σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια και οι καφετέριες εντός των ξενοδοχείων εξαιρούνται από την εφαρμογή μιας πρόσφατης απαγορευτικής διάταξης που υποχρεώνει τα καταστήματα του κλάδου, τις εμπορικές αγορές, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα, να κλείνουν στις 21:00 (τοπική ώρα) προκειμένου να μην επηρεαστεί ο τουρισμός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ