Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου (ΙΣΕΚ) μετά την επιβολή γενικού lockdown στο νησί.

Ο ιατρικός σύλλογος αναφέρει πως η Κάλυμνος είναι σε καθολικό lockdown λόγω των 106 κρουσμάτων covid-19 του τριημέρου 2-4 Μαΐου και των πολλών καθημερινών κρουσμάτων του Φεβρουαρίου -Μαρτίου- Απριλίου που ήταν συνέχεια σε βαθύ κόκκινο.

Πάντως όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, μόλις χθες Τρίτη τα θετικά κρούσματα έφτασαν τα 50 στο νησί, ενώ καταγράφηκαν και δύο νεκροί.

Οι νεκροί συνολικά από κοροναϊό στην Κάλυμνο φτάνουν τους 12.

Μάλιστα ζητά από τον κ. Θεμιστοκλέους να αποσταλούν περισσότερα εμβόλια στο νησί, ώστε να ανοίξει και το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο της χώρας και  να μην χρειάζεται οι πολίτες ηλικίας 40-44 ετών να πηγαίνουν στη Ρόδο για να εμβολιαστούν.

Αναλυτικά η επιστολή του ΙΣΕΚ:

Προς τον Γενικό Γραμματέα

Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

Θέμα: «Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην Κάλυμνο».

Αξιότιμε κ. Γενικέ

Όπως ήδη γνωρίζετε η Κάλυμνος από σήμερα είναι σε καθολικό lockdown λόγω των 106 κρουσμάτων covid-19 του τριημέρου 2-4 Μαΐου και των πολλών καθημερινών κρουσμάτων του Φεβρουαρίου -Μαρτίου- Απριλίου που ήταν συνέχεια σε βαθύ κόκκινο.

Θεωρούμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να λυθεί αυτό το μείζων πρόβλημα είναι να αποστείλετε περισσότερα εμβόλια ούτως ώστε να λειτουργήσει άμεσα το 2ο εμβολιαστικό κέντρο που ήδη υπάρχει στο νοσοκομείο Καλύμνου και σας θέτουμε το παράδειγμα ότι για την ηλικιακή

ομάδα 40-44 η πλατφόρμα τους κλείνει ραντεβού στον Αρχάγγελο της Ρόδου που απέχει 180 ναυτικά μίλια από την Κάλυμνο.

Το ίδιο ίσχυε και για την ηλικιακή ομάδα 60-64, που μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων του νησιού μας, το πρόβλημα λύθηκε πριν από λίγο καιρό.

Σας παρακαλούμε πολύ όπως δώσετε άμεσα λύση γιατί το ιικό φορτίο στο νησί μας είναι πολύ αυξημένο και πρέπει άμεσα να εμβολιαστεί ένα ποσοστό τουλάχιστον του 50% έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ανοσία της αγέλης και με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τη ζωή των νησιωτών συμπολιτών μας και η Κάλυμνος θα επανέλθει γρήγορα στην κανονικότητα.

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΟΣ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από