Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφθασε.

Έξι χρόνια μετά τον πρώτο μεγάλο τίτλο, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα σήμερα (13:15, One TV) στο Final Four της Βουδαπέστης απέναντι στη συνοικοδέσποινα Ουίπεστ και να προκριθούν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, με στόχο φυσικά την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τη δεύτερη Euroleague της ιστορίας του, αφού απουσιάζουν οι Σαμπαντέλ και Κίνεφ Κίρισι, που είναι τα μεγάλα ονόματα, ενώ ούτε η Ουίπεστ αλλά ούτε και οι Ντουναουισβάρος (Ουγγαρία) ή Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία), που αναμετρώνται στον άλλον ημιτελικό στις 15:45, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του Ολυμπιακού στο Final Four είναι ένας μικρός άθλος, καθώς φέτος αγωνίζεται με αμιγώς ελληνική σύνθεση και έπειτα από πολύμηνη διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και η Ουίπεστ, που είναι η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού, αποτελείται από γηγενείς παίκτριες του ουγγρικού πόλο, όπως ακριβώς και ο Ολυμπιακός.

Παίκτριες όπως η πολύπειρη Γκαμπριέλα Σουτς, η τερματοφύλακας Εντίνα Γκανγκλ, η νατουραλιζέ φουνταριστή Ρεμπέκα Παρκς (κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία), η Ντόρα Άμπελ-Άνταλ, οι νεότερες Καμίλα Φαράγκο και Νατάσα Ριμπάνσκα και φυσικά το μεγάλο αστέρι του ουγγρικού πόλο, η πολυσύνθετη Ρίτα Κέστελι.

Η ομάδα του Μάρτον Μπέντσουρ κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το πρωτάθλημα Ουγγαρίας για έκτη συνεχή φορά, επικρατώντας με 2-1 νίκες της Ντουναουιβάρος στους τελικούς, ενώ έχει μετάσχει άλλες τρεις φορές σε final-4 και το 2016 νίκησε στον ημιτελικό 12-11 τον Ολυμπιακό και έφθασε έως τον τελικό.