Κάθε Σαββατοκύριακο, στις 18.40, το «My Greece» στο Mega κάνει εντυπωσιακές αποδράσεις σε όλη την Ελλάδα, µε οδηγό τη ∆έσποινα Βανδή.

Η αγαπηµένη τραγουδίστρια ό,τι αναλαµβάνει το κάνει δικό της, βάζει την πινελιά της και αποδεικνύει πως τα χαρίσµατά της είναι πολλά και ξέρει πώς να τα αναδεικνύει. Ο,τι έχει πετύχει είναι συνδυασµός ταλέντου, δουλειάς και µυαλού. Και αυτό την κάνει πολύ ξεχωριστή… Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσίασε το δεύτερο single από την άκρως επιτυχηµένη συνεργασία της µε τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Νίκο Μωραΐτη, το τραγούδι «Πέτρα», που κυκλοφορεί από την Panik Records.

Η ίδια έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Σπυριδούλα Τριάντου και στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Νέο σπίτι για το «My Greece». Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Χαίρομαι πάρα πολύ που φέτος το «My Greece» συνεχίζει τα ταξίδια του, που συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της χώρας µας και που όλο αυτό φιλοξενείται στο Μεγάλο Κανάλι.

Τώρα µας ταξιδεύετε σε όλη την Ελλάδα µε έναν τρόπο ξεχωριστό…

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις το παρελθόν σου. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις και το παρόν σου. Αυτή η εκπομπή που κάνουμε είναι επί της ουσίας µια προσπάθεια «αλληλογνωριµίας». Είναι όπως συμβαίνει µε τις ανθρώπινες σχέσεις: όσο πιο καλά γνωρίζεις κάποιον τόσο περισσότερο µποριές να εκτιμήσεις την όποια αλήθεια φέρει. Είναι τόσο µμεγάλη η ομορφιά της χώρας µας και τόσο σπουδαία η ιστορία που έχουμε.

Ποιο ήταν το καλύτερο ταξίδι πίσω από τις κάμερες;

∆εν µμπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Και αυτό δεν έχει να κάνει µε τον εκάστοτε τόπο. Όλο αυτό οφείλεται στη σχέση που έχω µε την ομάδα µου. Νοιαζόμαστε για το αποτέλεσμα των γυρισμάτων, να αποδοθεί ο κάθε τόπος µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και όσο κι αν κάποιες φορές αυτό είναι εξαντλητικό, δεν µας καταβάλλει, γιατί η αγάπη που έχουµε µεταξύ µας και η εκτίµηση είναι πάνω απ’ όλα. Αυτό που θα µου µμείνει από όλα λοιπόν τα ταξίδια µου είναι η σχέση µου µε τον καθένα ξεχωριστά από την οµάδα.

Υπάρχει κάτι που δεν έχετε δοκιµάσει στον χώρο του θεάµατος και είναι στα άµεσα σχέδιά σας;

∆εν είναι κάτι που αυτή τη στιγµή σχεδιάζω άµεσα. Ας βγούµε πρώτα από όλη αυτή την κατάσταση και βλέπουμε. ∆εν έχω σταματήσει να ονειρεύοµαι και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια τολµάω και δοκιµάζω πράγµατα.

Υπήρχαν στιγµές που σας τρόµαξε η τόση προβολή;

∆εν µε τρόµαξε ποτέ η προβολή. Με ενόχλησε το ότι υπήρχαν φορές που ήθελα την ησυχία µου και δεν την είχα.

Νέο τραγούδι, «Πέτρα». Για ποιον λόγο µπορεί να γίνει η δική σας καρδιά πέτρα;

Η αλήθεια είναι ότι και η απογοήτευση είναι µέσα στη ζωή και το δικαίωµα στο λάθος είναι ανθρώπινο. Έχω την τάση γενικότερα να δικαιολογώ και να αιτιολογώ συµπεριφορές, γνωρίζοντας πως όλοι οι άνθρωποι δεν σκέφτονται και δεν νιώθουν ενδεχοµένως µε τον ίδιο τρόπο που νιώθω και εγώ. Έχω νιώσει ωστόσο να πετρώνει η καρδιά µου και αυτό έχει να κάνει καθαρά µε το θέµα της εξαπάτησης.

Σας έχει επηρεάσει η καραντίνα;

Αρκετά. Ήταν µια πολύ καλή ευκαιρία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, να ησυχάσω και να παρατηρήσω καλύτερα τη ζωή µου. Από εκεί και πέρα, βρέθηκα και εγώ µέσα στη δίνη των κοινωνικών προεκτάσεων που είχε όλη αυτή η ιστορία της πανδηµίας, από το να διαχειριστώ την ψυχολογία των παιδιών µου, που ήταν κλεισµένα στο σπίτι, την ψυχολογία του να µην µπορείς να δεις τους ανθρώπους που αγαπάς µέχρι και τη στέρηση της προσωπικής µου έκφρασης και επαφής µε τον κόσµο µέσα από το τραγούδι.

Πάσχα στο χωριό… δεν έχει φέτος! Πού θα το περάσετε;

Αν η µμόνη µου επιλογή είναι το Ντουµπάι, λέω να το περάσω στην Αθήνα (γέλια).

Πώς θα επιµεληθείτε το πασχαλινό τραπέζι;

Είναι χρόνια που δεν τρώω κρέας και ούτε και τα παιδιά µου, οπότε θα έχουμε από όλα τα άλλα καλά που έχει ένα εορταστικό τραπέζι.