Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο Μένιος Φουρθιώτης, με την… αυτοκρατορία του τηλεπαρουσιαστή σιγά-σιγά να καταρρέει.

Στόχος του η δημοσιότητα, κάτω από τα φώτα της οποίας κατάφερε να φτάσει άλλοτε ως ηθοποιός, μάνατζερ, πωλητής τηλεμάρκετινγκ και άλλοτε ως τηλεοπτικός παρουσιαστής με βλέψεις στον… στίβο της πολιτικής.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν λάθος τροπή για τον Μένιο Φουρθιώτη όταν άρχισαν να ανοίγουν στόματα και να έρχονται στην επιφάνεια «περίεργες» καταγγελίες.

Ο Μένιος Φουρθιώτης προσήχθη, μαζί με ακόμα δύο άτομα, το μεσημέρι της Τρίτης στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση με τους πυροβολισμούς εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ από αγνώστους στην Εκάλη, αλλά και για την υπόθεση των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μια μέρα αργότερα.

Μάλιστα, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

Πριν λίγη ώρα, έγινε γνωστό, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες ποινικούς.

Ο τηλεπαρουσιαστής με τα χίλια πρόσωπα – Από μάνατζερ της Τζούλιας στις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στο Μένιο Φουρθιώτη:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακουργημα)

Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

Απόπειρα εκβίασης

Ψευδής καταγγελία

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Ο μάνατζερ της Τζούλιας

Ο Μένιος Φουρθιώτης λοιπόν εκτέλεσε χρέη μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, όταν εκείνη έκανε στροφή στην καριέρα της και συμμετείχε σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη.

Η συνεργασία αυτή που ξεκίνησε το 2009 συνεχίστηκε μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια η συνεργασία τους έληξε άδοξα, καθώς οι δύο τους έφτασαν στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από μήνυση της Αλεξανδράτου με την οποία κατηγόρησε τον Φουρθιώτη για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της.

Η μυστηριώδης υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται με τη μήνυση της Tζούλια Αλεξανδράτου με την οποία κατηγορεί τον Φουρθιώτη ότι μαζί με συνεργό του, αφαίρεσε εν αγνοία της από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της στα νότια προάστια το ποσό των 200.000 ευρώ. Μένιος Φουρθιώτης : Η φιλία με την Αλεξανδράτου που έγινε δικαστικός πόλεμος

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, διατηρούσε στενή επαγγελματική και φιλική σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος ήταν από τα πρόσωπα που μπαινόβγαιναν συχνά στο σπίτι της, ενώ γνώριζε τόσο για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου όσο και για τα 200.000 ευρώ που υπήρχαν μέσα.

Με τον Σπύρο Βέρη

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση ως βοηθός του Σπύρου Ρέβη.

Σε κυπριακή εκπομπή ο Σπύρος Ρέβης ήταν καλεσμένος και πήγε ως μάνατζερ του Γιώργου Ταμπάκη που είχε γίνει γνωστός από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια και είχε συστήσει τον βοηθό του, Μένιο Φουρθιώτη.

Στο απόσπασμα των δύο λεπτών εκείνης της τηλεοπτικής εμφάνισης σε κανάλι της Κύπρου, το οποίο υπάρχει στο YouTube, ο κ. Φουρθιώτης εμφανίζεται να λέει απλώς ότι «ο Σπύρος είναι φίλος μου», ενώ είναι εμφανές το τρακ το οποίο είχε. Έκτοτε βέβαια το απέβαλε, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον κ. Ρέβη και ακολούθησε τη δική του πορεία στον χώρο της showbiz.

Πολιτική καριέρα με τις ευλογίες του Ιερώνυμου

Ο παρουσιαστής πόσταρε στο Facebook μια σειρά από φωτογραφίες με τον ίδιο στο γραφείο του και φόντο δύο σημαίες, μία ελληνική και μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε μία από τις φωτογραφίες αυτές διακρίνεται και η Νανά Παλαιτσάκη.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση πολλά, με αρκετούς να αναρωτιούνται αν θα κατέβει υποψήφιο και το στυλό, η καρέκλα κ.λπ. «Το κάθισμα θα κατέβει κι αυτό υποψήφιο; Γιατί θέλω να αράξω κάπου…», έγραψε κάποιος από τους χρήστες, ενώ άλλος ρώτησε αν «θα είναι υποψήφια και η καρέκλα, και το στυλό».

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες ο Μένιος Φουρθιώτης είχε επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εν μέσω πανδημίας, για να του δώσει… τις ευλογίες του.