Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.

Η σύλληψη του έγινε λίγο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει την ασυλία του.

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατέβηκε από το σπίτι του για να μεταβεί σε άγνωστο προορισμό με μισθωμένο αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε, ωστόσο, σε εκείνο το σημείο, τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας. Εκείνος, μαζί με δύο συναδέλφους του, αφού ταυτοποίησε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Λαγό προχώρησε στη σύλληψή του.

Ωστόσο μπορεί ο Λαγός να φοράει χειροπέδες, όμως δεν έχασε την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή.

Ο Λαγός, ο οποίος μέσα στις δύο επόμενες ημέρες, αναμένεται να παρουσιαστεί σε βελγικό δικαστήριο, θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά χάρη στην ιδιότητά του μέσα από τη φυλακή.

Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Λαγός θα παίρνει μισθό που ξεπερνά τις 6.000 ευρώ και που ενδέχεται να λαμβάνει μέσα από τη φυλακή για όλο το υπόλοιπο της θητείας του, δηλαδή μέχρι το 2024.

Η στιγμή της σύλληψής του

Λίγες ώρες μετά την άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Χρυσής Αυγής, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, βρέθηκε στα χέρια των βελγικών αρχών.

Μετά την άρση ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Γιάννη Λαγού, οι ελληνικές Αρχές είχαν αιτηθεί μέσω της Interpol “ερυθρά αγγελία” σε βάρος του ευρωβουλευτή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Οι βελγικές αρχές, γνωρίζοντας ότι θα αρθεί η ασυλία του από το Ευρωκοινοβούλιο, ήταν σε διαρκή ετοιμότητα έτσι ώστε να μην επιχειρήσει να διαφύγει σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης , ο Γιάννης Λαγός κατέβηκε από το σπίτι του, καθώς είχε μισθώσει αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει κάπου. Τότε, τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας με δύο συναδέλφους του και αφού ταυτοποίησε ότι ήταν αυτός, του ζήτησε να τους ακολουθήσει. Εκείνος δεν αντιστάθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να βγει από το σπίτι η σύντροφος του Λαγού για να κάνει τη διερμηνέα.

Λίγα μετά τη σύλληψή του, ο Λαγός δεν έχασε χρόνο να κάνει ανάρτηση στο Twitter και όπως φαίνεται δεν αντιμετώπισε πολύ… ψύχραιμα την κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

Τα νομικά τερτίπια για να «μπλοκάρει» το ένταλμα σύλληψης

Συνεπής ως προς τον χαρακτήρα του, ο Γιάννης Λαγός θα επικαλεστεί νομικά τερτίπια και προσφεύγει στην βελγική Δικαιοσύνη κατά του εντάλματος σύλληψης.

Yποστηρίζει πως το αρμόδιο όργανο της ΕΕ – που αποφάσισε για την υπόθεσή του πριν αυτή εισαχθεί στην Ευρωβουλή – συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του και προτού καθαρογραφούν τα πρακτικά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, μέσα σε 48 ώρες ο Βέλγος δικαστής θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει κρατούμενος ο Λαγός μέχρι να εκδικαστεί επί της ουσίας η προσφυγή του κατά του εντάλματος. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να γίνει το δικαστήριο για το αίτημα προσφυγής του σε έναν με δύο μήνες από σήμερα.

Πάντως, ίσως πάει πιο γρήγορα η υπόθεση αυτή, ίσως δηλαδή η όλη υπόθεση τελειώσει πριν περάσει το δίμηνο.