Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν, να κάνουν τη β δόση της AstraZeneca στις 8 αντί στις 12 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και της εγκύους.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε όσους έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να μην παραλείψουν να κάνουν και τη δεύτερη.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, διαβεβαιώνει ο ΕΜΑ, επισημαίνοντας όμως ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή Covid-19.

Η ανάλυση του ΕΜΑ επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας, της ανάγκης διασωλήνωσης και θανάτου λόγω Covid-19, διαβεβαιώνει ο οργανισμός.

Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ «εξέτασε συστάσεις για τη χορήγηση του εμβολίου έπειτα από μεσοδιάστημα μεγαλύτερο των 4-12 εβδομάδων, καθώς και για τη μη χορήγηση της δεύτερης δόσης, ή τη χορήγηση εμβολίου mRNA ως δεύτερη δόση» αναφέρει ο οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ.