Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Τζοκ Λαντέιλ, ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, και όσο περνούν οι μέρες βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην απόκτησή του.

Ο αυστραλός ψηλός είναι ο ιδανικός παίκτης στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν, ειδικά για το επιθετικό κομμάτι, και γι’ αυτόν το λόγο εδώ και αρκετές μέρες οι Ερυθρόλευκοι μιλούν με την πλευρά του παίκτη, για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

Ο Λαντέιλ είναι θετικός στην προοπτική της συνεργασίας με τους Πειραιώτες και έχει ήδη συμφωνήσει στο οικονομικό κομμάτι, όμως δεν υπάρχει ακόμα deal λόγω των συζητήσεων για το NBA out.

Ο αυστραλός διεθνής θέλει να αγωνιστεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και γι’ αυτό θέλει να έχει ανοιχτή την πόρτα σε περίπτωση που έρθει κάποια πρόταση στα χέρια του.

Ο 25χρονος τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με τον Ολυμπιακό και το μόνο που απομένει είναι το συγκεκριμένο κομμάτι του deal, ενώ όπως όλα δείχνουν θα έχει ειδική ρήτρα αποδέσμευσης μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού για το ΝΒΑ.

Οι επαφές των δύο πλευρών είναι συνεχείς, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τη χρυσή τομή στη συμφωνία για το NBA out, αφού σε περίπτωση που έρθει πρόταση στον Λαντέιλ να μπει και ένα ποσό στα ταμεία της ομάδας.

Η μεταγραφή του Λαντέιλ θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις επόμενες μέρες, με τον Ολυμπιακό να μη βιάζεται, αλλά δεδομένα να είναι κοντά στην απόκτησή του.