Κατά 100 εκατομμύρια δόσεις αυξάνονται οι παραδόσεις στην ΕΕ που προβλέπει για το 2021 η Pfizer, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά.

Αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε το εμβόλιο θα παραδώσουν συνολικά 600 εκατ. δόσεις εντός του έτους.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επανεξετάζουν το σχεδιασμό για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, τα οποία είναι πιθανό να συνδέονται με μικρό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής θρόμβωσης.

Όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν, συνολικά 250 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα παραδοθούν το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την αρχική συμφωνία.

Όπως είπε τότε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Κομισιόν διαπραγματεύεται τώρα νέο συμβόλαιο με τη Pfizer για την προμήθεια επιπλέον 1,8 δισ. δόσεων μέχρι το 2023.

Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια θα παράγονται εντός της ΕΕ και ότι δεν αποκλείεται να συναφθούν νέες συμφωνίες και με άλλες εταιρείες.