Το μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης να απαλλαγεί από την παρουσία ξένων δυνάμεων στο έδαφός της αλλά και από το τουρκολιβυκό σύμφωνο για την ΑΟΖ που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα επισφραγίσει την επανεκκίνηση σχέσεων με τη Λιβύη, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης προκειμένου να επέλθει πολιτική ομαλότητα και η ανασυγκρότηση της γειτονικής χώρας.

Η επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου στη Βεγγάζη θα συμβάλουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, επεσήμανε η κα Πελώνη.

Προσβλέπουμε η νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών να γραφτεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και με νόημα κάλεσε τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης «να απαλλαγεί από βαρίδια όπως η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων αλλά και από κείμενα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».