Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν τέσσερα αδέρφια υποστηρίζοντας πως η μητέρα τους, η οποία νοσεί με κοροναϊό, κινδυνεύει να πεθάνει διότι είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Όπως εξηγούν, η 76χρονη γυναίκα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου, αφού είχε διαγνωστεί με κοροναϊό, η κατάστασή της όμως δεν ήταν σοβαρή. Στις 28 του ίδιου μήνα, η υγεία της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η γυναίκα όμως δεν διακομίστηκε σε κάποια ΜΕΘ όπως κανονικά θα έπρεπε και τα παιδιά της όταν απευθύνθηκαν στους γιατρούς του νοσοκομείου για να μάθουν τον λόγο, η απάντηση που έλαβαν ήταν πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της μητέρας τους και μετά να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Για το ζήτημα, έστειλαν και επιστολή ζητώντας να διερευνηθεί η περίπτωση.

«Προτεραιότητα όσοι πρόκειται να αναρρώσουν»

«Οταν ζητούσαμε να μάθουμε αν η μητέρα μας θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ, μας έλεγαν πως… έχουν προτεραιότητα τα περιστατικά που πρόκειται να αναρρώσουν», λέει χαρακτηριστικά ένα από τα παιδιά της ασθενούς.

Στην καταγγελία της οικογένειας της 76χρονης ασθενούς απάντησε άμεσα ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο κ. Μύτογλου ξεκαθάρισε ότι για την διακομιδή ενός ασθενή θα πρέπει πρώτα αυτός να έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. «Αυτό επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος διαψεύδει πως τίθεται θέμα ηλικίας, τονίζοντας πως στη ΜΕΘ καταλήγει όποιος έχει ανάγκη, ακόμα κι αν είναι μεγαλύτερος ηλικιακά.

«Εχουμε διακομίσει και πολύ μεγαλύτερους. Κατανοώ το άγχος της οικογένειας, αλλά άλλο είναι το πρόβλημα. Θα μιλήσω με τους γιατρούς για να δούμε ακριβώς την κατάσταση της ασθενούς», υπογραμμίζει.