Στο Hall of Fame της FIBA μπήκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης με την τάξη του 2021, λαμβάνοντας άλλη μια μεγάλη τιμή για την σπουδαία καριέρα του.

Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ προσέφερε τα μέγιστα στο άθλημα, καθώς ως αθλητής κατέκτησε μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987 και το ασημένιο μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1989 με την Εθνική Ανδρών, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996 με τον Παναθηναϊκό, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993 με τον Άρη, επτά Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Άρη και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδος (έξι με τον Άρη και ένα με τον Παναθηναϊκό).

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως είναι και πρώτος σε συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών με 351 και πρώτος σκόρερ με 5.301 πόντους.

Επιπλέον, ως προπονητής πανηγύρισε με την Εθνική Ομάδα τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

Μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο πέμπτος Έλληνας που μπαίνει στο Hall of Fame της FIBA.

Μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη η FIBA συμπεριέλαβε στο Hall of Fame τον σπουδαίο Τσακ Ντέιλι και τον Εττόρε Μεσίνα.