Στην πιθανή απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ένα σχέδιο στρατηγικής στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας με βάση και το εργαλείο των self test για τον οδικό χάρτη του σταδιακού ανοίγματος της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος (ΣΚΑΪ) αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, τόνισε πως η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει.

Σχετικά με το σενάριο που θέλει να απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, είπε ότι θα ήταν ένα μέτρο που θα βοηθούσε.

Έκανε λόγο για άνοιγμα ελεγχόμενων δραστηριοτήτων και επανέλαβε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η επαναλειτουργία των λυκείων.

Η κ. Πελώνη είπε ότι υπάρχει ένα μενού επιλογών για την κυβέρνηση, όσο αφορά στην άρση των μέτρων σημειώνοντας ότι αναζητούνται τρόποι για να γίνει διαχειρίσιμη η κούραση του κόσμου.

Self test για τα σχολεία – Ποια θα ανοίξουν πρώτα

Υπογράμμισε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων έχουν οι μαθητές των λυκείων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το Πάσχα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

«Θα το δούμε όταν θα έρθει η ώρα. Ελπίζω ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση στα κρούσματα και στις νοσηλείες. Είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμη για το Πάσχα» τόνισε για να προσθέσει πως από τα μέσα Μαϊου θα μπορούμε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

Για το άνοιγμα της εστίασης

Τέλος, αναφερόμενη στο άνοιγμα της εστίασης, είπε πως αναμένεται να γίνει εντός του Απριλίου αλλά αρχικά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.