Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η προπαγάνδα της Κουμουνδούρου που από τις 25 Μαρτίου επένδυσε επικοινωνιακά στο να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίζοντας ως φωτογραφικό τον διαγωνισμό για την προμήθεια των self test προκειμένου να συνδεθεί ο πρωθυπουργός με τη Siemens.

31 εταιρείες, πουθενά η Siemens…

Τελικά όπως αποδείχτηκε ο διαγωνισμός δεν ήταν ψευδεπίγραφος για να συγκαλυφθεί μια «απευθείας ανάθεση» όπως ισχυριζόταν η Κουμουνδούρου τις τελευταίες μέρες.

Στον διαγωνισμό υπέβαλλαν προσφορές 31 εταιρείες και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Από τις εταιρείες που υπέβαλλαν προσφορές απουσιάζει η… Siemens.

Κάπως έτσι γκρεμίστηκε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα ως χαλί για να κρύψει από κάτω τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα που εκ νέου ήρθαν στην επιφάνεια μετά το «ναι» της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κύρωση του νομοσχεδίου για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Αστοχία, ok»

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης παραδέχτηκε την «αστοχία» της Κουμουνδούρου όπως κομψά διατύπωσε το ότι ο θησαυρός στον οποίο επένδυσε επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε… άνθρακες.

«Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Πάντως από την Κουμουνδούρου έχουν καταπιεί την γλώσσα τους τις τελευταίες ώρες μετά από αυτό το φιάσκο.

Σε τίποτα δεν θυμίζει αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου το κλίμα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις των προηγούμενων ημερών όπως αποτυπώθηκαν στις πομπώδεις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ότι «η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία που έχει πάρει έγκριση για τα self test είναι η Siemens».

Μάλιστα σε αυτά τα –όπως αποδείχτηκε- fake news που διακινούσε η Κουμουνδούρου- στηρίζονταν το αφήγημα ότι «συμπτωματικά λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατ. τεστ» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens. Από τα δωράκια με τα «τηλεφωνικά κέντρα» στα «δωρεάν self test» μία πανδημία δρόμος».

Η λάσπη γυρίζει πίσω

Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για λάσπη στον ανεμιστήρα ενώ ομοβροντία πυρών εξαπολύουν αυτή τη στιγμή οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη την ώρα από την Κουμουνδούρου τηρούν σιγήν ιχθύος.

Μένει να φανεί αν ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει κάποια απόπειρα να δικαιολογηθεί σε λίγη ώρα όταν και θα μιλήσει στις 3μμ στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν και οι λασπολόγοι σιωπούν, «η λάσπη γυρίζει πίσω» τόνισε μεταξύ άλλων σε μια δήλωση γεμάτη οργή η Αριστοτελία Πελώνη κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα οικιακά τεστ;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν «συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη; Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν να μη θέλει να τελειώσει η πανδημία τόνισε σε μια μακροσκελή του ανάρτηση στο facebook ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος υπογραμμίζοντας ότι «η γερμανική εταιρεία για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη εκστρατεία λάσπης επί 4 ημέρες δεν συμμετείχε ποτέ στον διαγωνισμό, διότι δεν μπορούσε βάσει των τεχνικών προδιαγραφών, που τέθηκαν εξαρχής να συμμετάσχει».

Μάλιστα ο κ. Σκέρτσος κάνοντας λόγο για εργαστήριο fake news και για χονδροειδή ψεύδη παραθέτει το χρονικό των τελευταίων ημερών για το συγκεκριμένο θέμα σχετικά με το «πώς κατασκευάζεται ένα ψευδές γεγονός».