Σε νέο αδιέξοδο στο ζήτημα των εμβολίων για τον κοροναϊό οδηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι «27» διχάστηκαν επί του θέματος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια των FT, οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν βρήκαν λύση για το ζήτημα 10 εκατ. δόσεων και γι’ αυτό αποφάσισαν -παρά τις απαιτήσεις ανατολικών χωρών- να αποφύγουν τις διαπραγματεύσεις «τύπου παζαριού» σε τηλεδιάσκεψη.

Ομάδα κρατών-μελών, με επικεφαλής την Αυστρία και τον Σεμπάστιαν Κουρτς, καταγγέλλουν ότι υπάρχει «άνιση κατανομή εμβολίων» μεταξύ των «27» και για το λόγο αυτό απαιτούν μεγαλύτερο μερίδιο των 10 εκατομμυρίων εμβολίων της Pfizer.

Μάλιστα, το Bloomberg -επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν τις συνομιλίες- μετέδωσε ότι ο αυστριακό καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς απείλησε με βέτο στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει κατηγορήσει την ΕΕ ότι διεξήγαγε «παζάρι» για δόσεις εμβολίων και ορισμένες κυβερνήσεις εξασφάλισαν μυστικές συμφωνίες. Η αυστριακή κυβέρνηση είχε προτείνει την ανακατανομή 10 εκατ. δόσεων Pfizer-BioNtech μεταξύ των δυσαρεστημένων έξι χωρών, με χώρες όπως η Γερμανία και η Μάλτα να μη λάβουν καμία από αυτές.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από