Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ενόψει της συμπλήρωσης των 200ων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έναντι του οθωμανικού ζυγού έστειλε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ ευχήθηκε χρόνια πολλά στον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της 25ης Μαρτίου για τον ελληνισμό.

«Χρόνια πολλά. Σήμερα είναι η υπέροχη μέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Επιτρέψτε μου να υποβάλλω θερμές ευχές στον ευπατρίδη πειραιώτη και πρόεδρο του ομίλου, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τη θαυμάσια οικογένειά του, τα 4 παιδιά του και την εξαίρετη σύζυγό του, Αθανασία. Να έχουν υγεία δύναμη κάθε ευλογία και το έργο του ομίλου να ευοδούται και να αποτελεί ορόσημο στην ενημέρωση του λαού μας» σημείωσε ο Μητροπολίτης.

«Βρισκόμαστε σε ένα εμβληματικό σημείο του Πειραιά, στον άμβλιο χώρος της Ευαγγελιστρίας, εδώ όπου ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ή Νικηταράς ή Τουρκοφάγος, είχε αδειοδοτηθεί για να επαιτεί μετά τα όσα προσέφερε στην πατρίδα μας. Δίπλα στο χώρο, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης κατασκεύασε μια προτομή του ήρωα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το γένος μας από όταν δουλώθηκε, δουλώθηκε μόνο σωματικά. Όχι πνευματικά. Στους 4 αιώνες δουλείας, το γένος μας ξεσηκώθηκε 30 φορές. 30 επαναστατικά κινήματα καταγράφονται από το 1453 έως το 1821. Να τιμούμε την ευψυχία του γένους μας και να τη μεταλαμπαδεύουμε στη διάδοχη γενιά» σημείωσε ο κ. Σεραφείμ.