Ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 35χρονος επιθετικός, με σπουδαία καριέρα στη Μαρσέιφ και την Εθνική Γαλλίας, εδώ και έξι χρόνια έχει επιλέξει να αγωνίζεται σε μια χώρα που ελάχιστοι Ευρωπαίοι έχουν επιλέξει. Ο λόγος για το Μεξικό. Με τον Ζινιάκ να αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια τον βασικό σέντερ φορ της Τίγκρες.

Ο έμπειρος στράικερ, λοιπόν, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC», αναφέρθηκε στην πολύ καλή σχέση που έχει με τον Βαλμπουενά. Και αποκάλυψε ότι ουκ ολίγες φορές του έχει ζητήσει να φύγει από την Ευρώπη και να τον ακολουθήσει στις «Τίγρεις» της Νουέβο Λεόν.

Οπως υποστήριξε, μάλιστα, μετά την αποχώρηση του Βραζιλιάνου Ραφαέλ Σομπίς από τον σύλλογο, το καλοκαίρι του, προσπάθησε πολύ έντονα να πείσει τον παίκτη του Ολυμπιακού να παίξει μπάλα στο Μεξικό.

«Εχω ρωτήσει πολλές φορές τον Ματιέ Βαλμπουενά, δεν θέλεις να έρθεις να παίξεις μαζί μου στην Τίγκρες», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο «μαέστρος» δεν ήθελε να φύγει από την Ευρώπη και πως ακόμη και τώρα είναι χαρούμενος που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό!

Για την ιστορία, ο Ζινιάκ έχει κάνει απίθανα πράγματα με τη φανέλα της Τίγκρες αυτά τα  χρόνια. Σε 254 αγώνες με τις «Τίγρεις» έχει σκοράρει 148 παιχνίδια και έχει μοιράσει 36 ασίστ. Επίσης, έχει καυακτήσει 4 πρωταθλήματα Μεξικού, 1 Champiopna League Κεντρικής Αμερικής, 1 Κύπελλο Μεξικού και ένα πρωτάθλημα Κλαουσούρα, ενώ έχει αναδειχθεί και κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

Οσο για τον Βαλμπουενά; Στα 2 χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει αποδείξει γιατί είναι τόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες των Ερυθρόλευκων, έχοντας συνολικά 70 συμμετοχές, 11 γκολ και 31 ασίστ!