Ο Πέτρος Καμινιώτης, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ιδιαίτερα δημιουργικό project PlaymoGreek , το οποίο ζωντανεύει την ελληνική παράδοση, ντύνοντας τις αγαπημένες φιγούρες των Playmobil με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές.

Τα αγαπημένα παιχνίδια Playmobil ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε μέρος της Ελλάδας και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Οι παραδοσιακές φορεσιές των PlaymoGreek, είναι όλες χειροποίητες – τις φτιάχνει μόνος του ο Πέτρος Καμινιώτης- και είναι μικρά έργα τέχνης.

Η διαδικασία της κατασκευής τους, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και εξαρτάται από τη δυσκολία της κάθε παραδοσιακής φορεσιάς.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του o Πέτρος Καμινιώτης, είναι καθημερινής χρήσης από χαρτοπετσέτες κι απλό χαρτί για τα υφάσματα, μέχρι μαρκαδόρους και πούλιες για τα κοσμήματα και τις λεπτομέρειες στις φορεσιές.

Η ιδέα για το PlaymoGreek, γεννήθηκε σύμφωνα με τον Πέτρο Καμινιώτη, με την μορφή παιχνιδιού, όταν ο ίδιος ήταν ακόμα παιδί και έπαιζε με τα Playmobil του.

Η άλλη μεγάλη του αγάπη του ήταν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και οι πολυποίκιλτες παραδοσιακές φορεσιές.

Κάπως έτσι τα Playmobil έπαψαν να είναι απλά ένα παιχνίδι για εκείνον και εξελίχθηκαν στην «πρώτη ύλη» για να δημιουργήσει τα PlaymoGreek.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις PlaymoGreek δημιουργίες του Πέτρου Καμινιώτη: