Πίνακες του Έντβαρντ Μουνκ, ασημικά του Πάμπλο Πικάσο και ένα έργο του Μπάνκσι είναι μεταξύ των έργων τέχνης που θα πουληθούν στην επόμενη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, η οποία καλύπτει μια περίοδο 500 ετών.

Η δημοπρασία που τιτλοφορείται «Σύγχρονη Αναγέννηση» είναι προγραμματισμένη για τις 25 Μαρτίου. Στα προς πώληση έργα είναι και το «Φιλί στην παραλία» (1904) του Μουνκ που εκτιμάται ότι θα πιάσει 9-12 εκατομμύρια λίρες (περίπου 12-16 εκατομμύρια ευρώ).

«Με την πρώτη πώληση του έτους, μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, επιστρέφουμε πραγματικά με επιλεγμένα κομμάτια», είπε η Έμα Μπέικερ, η επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων σύγχρονης τέχνης του Sotheby’s στο Λονδίνο. «Ήταν δύσκολο, αλλά καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ορισμένα απίστευτα έργα απ’ όλον τον κόσμο».

Μια αυτοπροσωπογραφία του Νορβηγού ζωγράφου εκτιμήθηκε στα 4,5-6,5 εκατομμύρια λίρες.

Το πορτρέτο της φωτογράφου Ντόρα Μαρ δια χειρός Πάμπλο Πικάσο, ο πίνακας που τιτλοφορείται «Γυναίκα σε πολυθρόνα», εκτιμάται στα 6,5-8,5 εκατομμύρια λίρες, ενώ ένα σετ επάργυρων πιάτων του Ισπανού καλλιτέχνη έχει αρχική τιμή εκκίνησης το 1,2 εκατομμύριο.

Θα διατεθούν επίσης προς πώληση έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και του ζωγράφου του 15ου αιώνα Πιέρο ντελ Πολαϊούλο.

Ο πίνακας του Μπάνκσι που παρωδεί ένα εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair, στο οποίο εικονιζόταν γυμνή η εγκυμονούσα τότε ηθοποιός Ντέμι Μουρ εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 2-3 εκατομμυρίων λιρών. Ο πίνακας έχει ύψος πάνω από δύο μέτρα και παρουσιάζει μια έγκυο που φοράει μάσκα πιθήκου και καπνίζει ένα τσιγάρο.