Το παρελθόν του δεν είναι ο καλύτερος οδηγός για να τον κρίνεις.

Το παρόν εξηγεί το λόγο που ο Ρούμπεν Σεμέδο άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Παίζει ποδόσφαιρο βάσει του ταλέντου του. Βάσει των μοναδικών ικανοτήτων του. Βάσει της κατανόησης τού πού μπορεί να φθάσει.

Ο Σεμέδο, λοιπόν, απέδειξε το πρωί της Δευτέρας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που ήταν πριν έρθει στον Ολυμπιακό.

Παραμένει αλέγρος. Αλλά έχει εξελιχθεί σε τόσο τυπικό επαγγελματία, σε σημείο εντυπωσιακό για ό,τι τον ακολουθεί.

Τόσο, που έφθασε να πάει για προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 6:00 το πρωί, για να μη χάσει το πρόγραμμά του.

Συγκεκριμένα, ο Σεμέδο, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που δεν έχουν διεθνείς υποχρεώσεις, έχουν ρεπό έως την Πέμπτη.

Άρα από το βράδυ της Κυριακής ήταν «ελεύθερος υπηρεσίας».

Ο Πορτογάλος προγραμμάτισε να «πετάξει» για την πατρίδα του το πρωί της Δευτέρας, αλλά παράλληλα δεν ήθελε να χάσει τη θεραπεία και την προπόνησή του.

Και έτσι συμφώνησε με το τεχνικό επιτελείο των Ερυθρολεύκων να βρεθεί στο προπονητικό κέντρο αξημέρωτα.

Λίγο μετά τις 5:00 πέρασε την πύλη των εγκαταστάσεων του Ρέντη, με σκοπό να προετοιμαστεί για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.

Αυτό περιελάμβανε θεραπεία, αλλά και πολλή δουλειά στο γήπεδο, υπό τις οδηγίες των γυμναστών του Ολυμπιακού.

Ολοκλήρωσε την προπόνησή του, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, και εν συνεχεία αναχώρησε για την Πορτογαλία.

Η κατάσταση του Σεμέδο έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή βελτίωση, και όπως όλα δείχνουν θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας με την επιστροφή στις προπονήσεις, την Πέμπτη.

Κάτι που λύνει τα χέρια του Μαρτίνς για τη συνέχεια, καθώς θα δει το βασικό του κεντρικό αμυντικό να προπονείται κανονικά και να είναι διαθέσιμος για τα επόμενα παιχνίδια των πλέι-οφ και του Κυπέλλου.