Ο Πέδρο Μαρτίνς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό με την Αρσεναλ. Εμεινε ικανοποιημένος και από την απόδοση των παικτών του, αλλά και από την προσαρμογή τους στο 3-4-3, τον σχηματισμό που επέλεξε στο Λονδίνο και ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη. Αποφάσισε, λοιπόν, να τον διατηρήσει και στο παιχνίδι με τον Αρη (17:15). Κάνοντας δύο σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στην άμυνα τους Μπα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας. Σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ ο Ανδρούτσος και αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ. Στη μεσαία γραμμή ο Εμβιλά ξεκινάει κόντρα στον Αρη, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Μάντι Καμαρά.

Ο αμυντικός μέσος από τη Γουινέα έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και επιλέχθηκε να μείνει στον πάγκο, με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του. Και να βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τον… Κουέστα. Λίγες ημέρες μετά το γκολ της χρονιάς, στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 3άδα της επίθεσης, επίσης υπάρχει μια σημαντική έκπληξη, καθώς ο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει εκτός 11άδας τον Κώστα Φορτούνη, τη θέση του οποίου παίρνει στο αρχικό σχήμα ο Μπρούμα. Με τον Μασούρα να ξεκινάει πάλι, όπως και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αναλυτικά η 11άδα των Πειραιωτών αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Μπρούμα, Μασούρας, Ελ Αραμπί.