Δώρο ζωής από την οικογένεια του  Ιάσονα,  ο οποίος ήταν από την περασμένη Παρασκευή κλινικά νεκρός, μετά το σοβαρό τροχαίο έξω από την είσοδο της Βουλής, όπου υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, αρμόδιο για την ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, συγκρούστηκε με τη μηχανή του 23χρονου.

Η οικογένεια του νέου, έβαλε τις απαραίτητες υπογραφές και χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία για την αφαίρεση και τη δωρεά των οργάνων ώστε να δώσουν ζωή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα όργανά του, έχουν πάει στα νοσοκομεία:  Η καρδιά και οι πνεύμονες έχουν πάει στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Λαϊκό ενώ και τα νεφρά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το δέρμα το οποίο πήραν από τον νεαρό μοτοσικλετιστή θα δοθεί σε εγκαυματίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Γιώργο Παπαθεοδωρίδη, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr τα όργανα του Ιάσονα είναι η καρδιά, δυο νεφρά, ήπαρ, πνεύμονες, μάτια και δέρμα. «Η δωρεά έγινε χθες και δόθηκαν τα όργανα. Ακόμη δεν γνωρίζουμε για τους λήπτες. Τα όργανα έχουν πάει στα νοσοκομεία και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Η απόφαση της οικογένειας

Από την Παρασκευή, αμέσως μετά το τροχαίο ο άτυχος νεαρός υποβλήθηκε σε επέμβαση στον Ευαγγελισμό γιατί είχε μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι του, όμως δεν μπόρεσε να ανατραπεί η πορεία της υγείας του.

Μόλις έγινε το τεστ όπου επιβεβαιώθηκε ότι ο Ιάσονας είναι κλινικά νεκρός, έγινε και το τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι είναι και εγκεφαλικά νεκρός. Μόλις επιβεβαιώθηκε ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν», ανέφερε η μητέρα του 23χρονου Ιάσονα, μιλώντας για την απόφαση της οικογένειας να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από