Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε ζωντανά το βράδυ της Παρασκευής με τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για νέες έρευνες γύρω από το πολυκατάστημα παιχνιδιών, που θα πήγαινε η Άρτεμις Βασίλη.

Σήμερα, Σάββατο οι έρευνες πραγματοποιούνται οργανωμένα στην ευρύτερη περιοχή μήπως βρεθούν ίχνη της αγνοούμενης κοπέλας.

Ο Νίκος Γλυκογιάννης, γραμματέας της Βάσης Ετοιμότητας Αττικής της εθελοντικής ομάδας διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε:

«Είμαστε οργανωμένοι για τη σημερινή έρευνα με είκοσι τέσσερα άτομα στην ομάδα μας.»

Ο Χρήστος Χουχουλής, επικεφαλής της εθελοντικής Διασωστικής ομάδας ΕΠΟΜΕΑ Μαρκοπούλου-Κουβαρά, είπε:

«Κι εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θα είμαστε δέκα άτομα και θα ερευνήσουμε τα σημεία που θα μας υποδείξουν…»

Ο Ευάγγελος Δημητρίου, γιατρός – εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου-εντεταλμένος σύμβουλος, αναφέρθηκε στην έρευνα από ομάδες του Δήμου Κορωπίου και Παιανίας.

Ο Δημήτρης Καρανταλής, Διευθυντής εταιρείας φύλαξης και ερευνών-συνεργάτης ΟΦΚΑΘ, θα συνδράμει στις έρευνες με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Σε σύνδεση μέσω Skype, ο Χρήστος Ράμος, πρόεδρος Ο.Φ.Κ.Α.Θ., μίλησε για τις έρευνες που γίνονται σήμερα με εθελοντές και από τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του είναι εφοδιασμένη και με υποβρύχιες κάμερες για έρευνες σε πηγάδια.

Στην μεγάλη επιχείρηση παίρνει μέρος και το Silver Alert, που από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησε την εξαφάνιση της Άρτεμης Βασίλη.

Σύμφωνα με το anikolouli, παρόντες θα είναι ο ιδιωτικός ερευνητής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γιώργος Τσούκαλης, αλλά και οι δικηγόροι Σταύρος Γεωργίου και Αναστάσιος Ντούγκας.

Τα προηγούμενα στοιχεία

Η κοπέλα όταν χάθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου είπε στους δικούς της πως θα πήγαινε στο γνωστό πολυκατάστημα για να υποβάλει μια αίτηση για εργασία. Κάμερα την κατέγραψε γύρω στις 15.00 το μεσημέρι να περπατά στη Λεωφόρο Αττικής. Συγγενής της ανέφερε ότι την είδε να περιμένει το λεωφορείο στη στάση 2η Αττικής.

Φαίνεται πως η κοπέλα βαρέθηκε να περιμένει εκεί και πήγε στη στάση Χρήστου Ντούνη, που απείχε μόνο πέντε λεπτά από το σημείο που βρισκόταν. Ήταν μία στάση που συχνά χρησιμοποιούσε και τη γνώριζε καλύτερα, καθώς έχανε τον προσανατολισμό της. Εκεί την είδε μάρτυρας να επιβιβάζεται στη γραμμή 308, που περνάει μπροστά από το πολυκατάστημα που σκόπευε να πάει.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο και από τη δική τους έρευνα ότι η Άρτεμις επιβιβάστηκε σε αυτό το λεωφορείο που καταλήγει στο Νομισματοκοπείο και ότι οι μάρτυρες κάπου έχουν μπερδέψει τις ώρες.

«Την γνώριζα και την είδα να μπαίνει στο λεωφορείο»

Γνωστή και συμμαθήτρια της αγνοούμενης Άρτεμης είχε μιλήσει στο «Τούνελ» και ανέφερε πως την είδε να επιβιβάζεται στο συγκεκριμένο λεωφορείο.

«Εκείνη την ημέρα ήμουν στην κουζίνα και η στάση «Χρήστου Ντούνη», είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Από εκεί περνάει μεταξύ άλλων και το 308. Έτσι όπως άνοιξα την κουρτίνα έτυχε και είδα την κοπέλα από κάτω. Ήταν και άλλοι στη στάση. Ήταν όρθια, φορούσε τα ακουστικά και πήγαινε πάνω – κάτω. Μετά επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και έφυγε», ανέφερε.

Η Άρτεμις Βασίλη την ημέρα που χάθηκε φορούσε μαύρο κάπρι παντελόνι, λευκό πουκάμισο με γαλάζιες ρίγες και λευκά αθλητικά παπούτσια. Κρατούσε μια μαύρη τσάντα πλάτης. Μαζί της δεν είχε στοιχεία ταυτότητας.