Το άσπρο μαύρο έκανε για ακόμα μια φορά ο Χουλουσί Ακάρ επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα για «αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενοχλήσεις».

Εποικοδομητική στάση

Περίπου μία εβδομάδα πριν από τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα έχει εποικοδομητική στάση και χρέωσε τις προκλήσεις στην Αθήνα.

«Οι συζητήσεις μας με την Ελλάδα συνεχίζονται. Παρά την εποικοδομητική μας στάση, συνεχίζουμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενχλήσεις από τους γείτονες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Προσέγγιση Άγκυρας – Καΐρου

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ανακοίνωσε την αποκατάσταση των διπλωματικών επαφών Τουρκίας και Αιγύπτου, και φρόντισε να επιβεβαιώσει το «άνοιγμα» που κάνει της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στο Κάιρο.

«Η προσέγγιση της Αιγύπτου και οι πρόσφατες εξελίξεις, θα ωφελήσουν τόσο τις δυο χώρες όσο και τις υπόλοιπες στην περιφέρεια. Αυτό ταιριάζει, εξάλλου, στους πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς μας» ανέφερε ο κ. Ακάρ.

Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και να δουλέψουν με την Τουρκία που «για χρόνια αποτελεί σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ».