Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού,  ζητάει από το ΣτΕ: 1) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου, 2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται  η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση  και 3) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει  ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι  παράνομη,  καθώς, μεταξύ των άλλων,  εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Στην αίτηση υποστηρίζεται  ότι η μεταγωγή στις φυλακές  Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική  Επιτροπή  Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.