Την πρόκριση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με ένα πανέξυπνο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο 87’ ισοφάρισαν σε 1-1 το παιχνίδι με τον Αρη και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, πήραν το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Ο Μπουχαλάκης σε ένα παιχνίδι με τον Αρη ήταν κομβικός, με τον διεθνή μέσο να… αφηνιάζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο ματς του πρωταθλήματος είχε σκοράρει δύο γκολ και είχε οδηγήσει τους Ερυθρόλευκους στη νίκη με 2-1, ενώ απόψε εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουέστα και με ένα «χρυσό» γκολ στο 87’ ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, είδαν τον Γκεστράνιους στο 50’ να δίνει ένα τραβηγμένο πέναλτι στον Αρη και λίγο αργότερα τον Μπρούνο Γκάμα να κάνει το 1-0. Ένα γκολ που έδινε την πρόκριση στους γηπεδούχους. Οι πρωταθλητές όμως δεν πτοήθηκαν, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές και ο Ολυμπιακός στο 87’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπουχαλάκη.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και πλέον περιμένει να μάθει της αντίπαλό της στα ημιτελικά, όπου βρίσκονται επίσης οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Τα ζευγάρια θα βγουν μέσω κλήρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μάντζιος παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1, έχοντας τον Κουέστα μπροστά από την εστία και τους Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήση και τον Σάκιτς στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Σάσα και Τζέγκο, με τους Μαντσίνι, Γκάμα και Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, με τον Κρίστινσον στην εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα. Οι Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς στα δύο «φτερά» και τους Κάιπερς και Χασάν στην επίθεση.

Απείλησε ο Κάιπερς, απάντησε ο Σάσα

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Κάιπερς να απειλεί τον Κουέστα. Στο 8’ ο Μασούρας είδε την κίνηση του Βέλγου, έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο 24χρονος επιθετικός βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο του Αρη, σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Σάσα. Ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα στον Βραζιλιάνο, αυτός σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.

Στο 14΄ ο Τιάγκο Σιλβα εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, οι ποδοσφαιριστές του Αρη απομάκρυναν, η μπάλα στρώθηκε στον Χολέμπας, αυτός δεν το πολυσκέφτηκε, σούταρε με τη μία έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σάσα βρέθηκε και πάλι στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού, σούταρε δυνατά, αλλά για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Κρίστινσον. Στο 21’ ήταν σειρά του Μπερτόγλιο να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών. Η μπάλα όμως κόντραρε πάνω στον Χοσέ Χολέμπας και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Χωρίς μεγάλες φάσεις

Οι Ερυθρόλευκοι με τους Ανδρούτσο και Ραντζέλοβιτς από δεξιά, τον Τιάγκο Σίλβα από το κέντρο και Μασούρα από τα αριστερά, δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως, να καταφέρουν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Κουέστα.

Ο Αρης από την άλλη μετά το 17’ «σιώπησε», με τον Ολυμπιακό να αμύνεται εξαιρετικά και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με το πρώτο πεντάλεπτο στην επανάληψη να περνάει χωρίς κάποια μεγάλη φάση στις δύο εστίες. Στο 50’, όμως, ο διαιτητής έβαλε «φωτιά» στον προημιτελικό, δίνοντας ένα τραβηγμένο πέναλτι υπέρ του Αρη. Ο Σκανδιναβός «τσίμπησε» στη βουτιά του Μπερτόγλιο στην περιοχή του Ολυμπιακού, δίνοντας πέναλτι, με τον Ανδρούτσο να μην ακουμπάει τον αντίπαλό του, ούτε με τα πόδια, ούτε με τα χέρια. Μια φάση, την οποία έλεγξαν στο VAR για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Φιλανδός πήγε στο βίντεο και είδε ο ίδιος το μαρκάρισμα. Ο Γκεστράνιους δεν άλλαξε γνώμη. Εδωσε το πέναλτι και ο Μπρούνο Γκάμα άνοιξε το σκορ. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε στην αριστερή πλευρά του Κρίστινσον, ο κίπερ του Ολυμπιακού έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Οι γηπεδούχοι με αυτό το πέναλτι έκαναν το 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήραν σκορ πρόκρισης.

Μετά το γκολ του Αρη ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησε να βρει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, χωρίς όμως να απειλήσει τον Κουέστα. Στο 66’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Εμβιλά, Μπρούμα και Φορτούνη αντί των Τιάγκο Σίλβα, Μασούρα και Ραντζέλοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε το σύστημα των Πειραιωτών, με τον Ακη Μάντζιο να απαντάει δευτερόλεπτα αργότερα με τον Μπρούνο στη θέση του Μπερτόγλιο.

Στο 70’ ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, ο Σωκράτης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάντζιος γύρισε ακόμα πιο πίσω την ομάδα του, βάζοντας τον Κάτσε αντί του Μάνου και τον Σίλβα αντί του Μαντσίνι. Στο 76’ ο Πέδρο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα, προχωρώντας σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Καμαρά. Ο Μαροκινός στράικερ μπήκε στο ματς αντί του Ούγκο Κάιπερς και ο Αφρικανός μέσος αντί του Ουσεϊνού Μπα. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν με δύο στράικερ, με τους Χασάν και Ελ Αραμπί στην επίθεση, τους Μπρούμα, Φορτούνη και Καμαρά περιμετρικά της περιοχής του Αρη και τους Χολέμπας-Ανδρούτσο στα «φτερά».

Οι Πειραιώτες πίεσαν και στο 82’ απείλησαν με τον Ανδρούτσο. Ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ανδρούτσος βρέθηκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής του Αρη, έκανε με τη μία το σουτ, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 85’ ο Μάντζιος έκλεισε τις αλλαγές του, με τον Μπεναλουάν αντί του Μπρούνο Γκάμα. Ο Ελληνας τεχνικός γύρισε ακόμα πιο πίσω την ομάδα του, θέλοντας να ανταπεξέλθει στην πίεση που ασκούσαν οι Ερυθρόλευκοι.

Μυθική έμπνευση του Μπουχαλάκη  και 1-1 ο Ολυμπιακός!

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, αλλά στο 87’ ο Μπουχαλάκης κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη του Κουέστα, του έκλεψε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Ο πορτιέρε του Αρη είχε στρώσει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής για να τη γεμίσει, αλλά δεν είχε δει τον μέσο του Ολυμπιακού. Ο διεθνής άσος ήρθε πίσω από τον Ισπανό, έκλεψε και με σουτ σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι, δίνοντας την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μπρούνο Γκάμα (85’ Μπεναλουάν), Μαντσίνι (75’ Σίλβα), Μάνος (75’ Κάτσε)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Μπα (76’ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (65’ Εμβιλά), Ρατζέλοβιτς (65’ Φορτούνης), Μασούρας (65’ Μπρούμα), Χασάν, Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί).