Αυτήκοος μάρτυρας των «φαντασιώσεων» του Δημήτρη Λιγνάδη ήταν ο  βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, όπως αποκάλυψε στη Βουλή.

Ο βουλευτής και γνωστός ηθοποιός, προκάλεσε αίσθηση, όταν ανέφερε πως όσοι συνεργάστηκαν με τον Δημήτρη Λιγνάδη όπως ο ίδιος, τον άκουγαν να «εξιστορεί τις φαντασιώσεις του», αλλά δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι θα έφτανε σε εγκληματικό επίπεδο.

«Δεν μπορούσαμε να πάμε σε εισαγγελέα να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε, χωρίς να κατηγορηθούμε για δυσφήμιση. Αν κάποιος γνώριζε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος προέβαινε σε κατά συρροή αισχρότατες  πράξεις να είστε σίγουρος  ότι θα είχαμε πάει  στον Εισαγγελέα.  Δεν φανταστήκαμε όμως ποτέ ότι η τάση του θα έφτανε σε εγκληματικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Ο Κλέων Γρηγοριάδης, θέλησε να διευκρινίσει παλαιότερη τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία «τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι ο Λιγνάδης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος και ότι έχει παιδεραστικές τάσεις».

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στο κίνημα #Metoo, επιμένοντας στις κατηγορίες περί προσπάθειας συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση.

Ακούγοντάς τον ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλέστηκε την επίμαχη δήλωση του κ. Γρηγοριάδη, υποστηρίζοντας ότι τον εκθέτει και διερωτώμενος γιατί δεν προχώρησε τόσα χρόνια σε καταγγελία στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατέψει ανηλίκους.

«Εσύ που δήλωσες ότι βούιζε ο τόπος για 25 χρόνια ότι ο Λιγνάδης είχε παιδεραστικές τάσεις γιατί δεν πήγες στον Εισαγγελέα; Σε εκθέτει η δήλωσή σου. Δήλωσες ότι τα τελευταία 25 χρόνια έχει βουίξει ο τόπος ότι είναι άρρωστος άνθρωπος ο Λιγνάδης και έχει παιδεραστικές τάσεις. Εσύ ένας τόσο έντιμος και αξιοπρεπής άνθρωπος πως άντεξες να το γνωρίζεις και δεν το κατήγγειλες σε κάποιο εισαγγελέα για να προστατέψει τα παιδιά;», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τότε ο βουλευτής του ΜεΡΑ25   ανέφερε: «Η δήλωσή μου είναι σαφέστατη. Λέω ότι έχει βουίξει ο τόπος ότι είχε τέτοιες τάσεις και όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του το γνωρίζουμε. Δεν μπορούσαμε όμως να πάμε σε κανέναν εισαγγελέα για να καταγγείλουμε κάποιον για τις φαντασιώσεις που εξιστορούσε. Αν γνωρίζαμε ότι ο Λιγνάδης ή άλλος έκανε τέτοιες παράνομες πράξεις θα το καταγγέλλαμε».