Στην υπόθεση Κουφοντίνα αναφέρθηκε με παρέμβαση που έκανε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι η δική του θέση είναι «ιδιαίτερη και λεπτή».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν ποτέ κάποιος να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος, πολύ περισσότερο όταν το 2015 ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και τώρα θέλει».

Ο Κώστας Τσιάρας πρόσθεσε ότι «υπήρξαν οι απαντήσεις από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής και πλέον ο κρατούμενος έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα ένδικα μέσα».

Όσον αφορά το δημόσιο διάλογο αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε τα εξής:

«Λυπάμαι γιατί ένα τέτοιο ζήτημα παίρνει τέτοια έκταση στο δημόσιο διάλογο».

Και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ψάχνουν να βρουν πού είναι το κράτος δικαίου και από την άλλη τον εκβιασμό κάποιου που για τους δικούς του λόγους θέλει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην αντιπολίτευση και διερωτήθηκε γιατί σε έναν τέτοιο εκβιασμό αυτός που πρέπει να υποχωρήσει είναι η κυβέρνηση και όχι ένας καταδικασμένος απεργός πείνας που, αν θέλει, μπορεί να σταματήσει την απεργία.