Ο ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών στον χώρο του θεάτρου, για την κατάχρηση εξουσίας από άτομα τα οποία βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο αλλά και για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Η δουλειά μας είναι να μοιραζόμαστε, ποτέ δεν είχα να κρύψω κάτι και πάντα πήγαινα στο επόμενο βήμα. Για αυτό τον λόγο δεν είχα λόγο να μην λέω την πραγματικότητα» είπε ο ηθοποιός.

«Προσπαθώ να λέω πάντα την αλήθεια και πολλές φορές έχω παρεξηγηθεί. Είμαι υπέρμαχος των ανθρώπων που μίλησαν, αλλά έχω και ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια νιώθω μεγάλη χαρά που γίνεται όλο αυτό, που μιλάει επιτέλους ο κόσμος και υπάρχει κάθαρση».

«Από την άλλη νιώθω σοκαρισμένος. Είχαμε ακούσει σε παρέες ηθοποιών κάποια πράγματα αλλά κανείς δεν ήξερε το βάθος και όλα αυτά τα αποτρόπαια πράγματα. Κανείς δεν γνώριζε. Όποιος γνώριζε είναι συνένοχος. Αν κάποιος γνώριζε για τον Λιγνάδη και την παιδεραστία και δεν μίλησε είναι συνένοχος» τόνισε.

«Έχω συνεργαστεί με όλους όσους έχουν ακουστεί αυτή την περίοδο, και έβλεπα τάσεις κακοποιητικής συμπεριφοράς και κατάχρηση εξουσίας. Υπήρξα θύμα λεκτικής βίας από έναν πολύ γνωστό ηθοποιό, ενός εκ των οποίων έχουν καταγγελθεί. Ήταν στο στόχαστρό του μια συνάδελφος που με βοήθησε σε κάποια στιγμή και ξέσπασε πάνω μου ο σκηνοθέτης», είπε ο Ευθύμης Ζησάκης.

Για τη συνεργασία με σκηνοθέτες για τους οποίους έχει γίνει καταγγελία εις βάρος τους, δήλωσε πως στη σχολή του έμαθαν ότι είναι παράσημο να δουλέψει μαζί τους. Μίλησε για μια προσωπική εμπειρία που είχε από έναν σκηνοθέτη, ο οποίος του ζήτησε να πάει σπίτι του προκειμένου να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Η ομάδα «tolmo»

Η ομάδα «tolmo» έχει σκοπό να προάγει τη διαφορετικότητα. Όπως είπε ο ηθοποιός, η αλήθεια στην οποία κατέληξε και τον οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτή την ομάδα είναι η αλήθεια αυτών των παιδιών. Πέρα από παιχνίδια και δραστηριότητες, στην ομάδας ανεβάζουν και θεατρικές παραστάσεις.

Μίλησε για τη ζωή λέγοντας πως πρόκειται για μια παλέτα χρωμάτων, ενώ για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υποστήριξε πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος της αλήθειας και του μοιράσματος.

Μαζί με τη σύντροφό του έχουν γράψει μια κωμωδία την οποία ευελπιστούν να ανεβάσουν το καλοκαίρι.