Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νόμος 4760/2020 ορίζει ότι απαγορεύεται η μεταγωγή ή η διαμονή σε αγροτικές φυλακές σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας.

Ωστόσο, όπως είπε, ο νόμος έγινε αφότου είχε μεταχθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές.

Αφού διάβασε τη συγκεκριμένη διάταξη, εξήγησε ότι, αν ένας κρατούμενος διαπράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, αίρεται το ευμενές μέτρο των αγροτικών φυλακών και επιστρέφει στην αρχική φυλακή όπου διέμενε.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν υπάγεται σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις.

Πρόσθεσε επίσης πως ο κρατούμενος πρέπει να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, που είναι υψίστης ασφαλείας και για βαρυποινίτες.

Αναφορικά με την απόφαση, υποστήριξε πως του έχει επιδοθεί στις 18/2/2020 και μπορεί να προσφύγει εναντίον της.

«Αν θέλει να ασκήσει ένδικα μέσα κατά της αποφάσεως, έχει τη δυνατότητα να το πράξει» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα επιχειρήματα είναι απολύτως έωλα» συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «αν θέλει να σέβεται τους νόμους, ας τους ακολουθήσει».

Εξέφρασε την άποψη πως όλη αυτή η κινητοποίηση που γίνεται υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα και πως ο κατάδικος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εξτρεμιστές της άκρας Αριστεράς θα μετατρέψουν σε χάος τη δημόσια τάξη, η κυβέρνηση δε θα καμφθεί μπροστά στο φόβο αυτόν» διεμήνυσε και πρόσθεσε πως θα αντιμετωπιστεί με όρους δημόσιας τάξεως.