Πολιτική αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και για το αν η κυβέρνηση πρέπει να δεχτεί ή όχι το αίτημα για μεταφορά στις φυλακές του Κορυδαλλού του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, είχαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Κατά συρροή δολοφόνος ψυχρός και αδίστακτος ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Βάσει νόμου τον τιμώρησε η δημοκρατία. Δεν τον εκδικήθηκε και δεν τον εκδικείται. Υπάρχει μια ποινή που εκτίεται. Όμως, η δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται. Κανείς δεν θέλει το θάνατο ενός απεργού πείνας» σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Συνέχισε, δε, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι έχει «εμμονή στήριξης» στον Δημήτρη Κουφοντίνα και πως «καμιά φορά φαίνεται να σύρεστε από αυτόν».

«Η αντιπολίτευση παρεμβαίνει σε εκείνον για να τον ενθαρρύνει να προστατεύσει το δικαίωμά του στη ζωή ή παρεμβαίνει στην κυβέρνηση; Δεν άκουσα από την αντιπολίτευση ούτε μια λέξη συμπάθειας για τα 11-12 θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου. Η δημοκρατία δεν μπορεί να γονατίσει μπροστά σε εκβιασμούς» πρόσθεσε.

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση καταστρατηγεί το κράτος δικαίου και εν γένει τη δημοκρατία στην προκειμένη περίπτωση εξέφρασε ο κ. Σκουρλέτης.

«Χθες έγινε μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση υπονομεύει το κράτος δικαίου έναντι της ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας. Δεν εφαρμόζει τον ίδιο της το νόμο. Επιλέγει η κυβέρνηση να στείλει ακατανόητα σήματα εις βάρος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Να μη γράψουμε μαύρη σελίδα λόγω των εμμονών της κυβέρνησης να απευθυνθεί σε ένα ακροδεξιό και συντηρητικό κομμάτι» τόνισε.

«Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε τον κ. Κουφοντίνα. Ο κ. Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις εγκληματικές του πράξεις. Επιλέγουμε να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την αξία της ζωής. Η κυβέρνηση επιλέγει ένα ρόλο μεταξύ Θάτσερ και Ερντογάν. Η δημοκρατία του Ερντογάν δεν είναι δημοκρατία. Δεν μπορεί να είναι πρότυπο για εμάς» δήλωσε.