Η γερουσιάστρια Λόρεν Μπόμπερτ αντιτίθεται σε έναν συγκεκριμένο νέο κανονισμό του Κογκρέσου: Την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλων στην είσοδο.

Και αυτό γιατί δηλώνει αποφασισμένη να παίρνει μαζί της το όπλο της στη δουλειά της στο Καπιτώλιο.

Η νεοεκλεγείσα γερουσιάτρια από το Κολοράντο απάντησε στην ερώτηση: «Πώς είναι η πρώτη σου χρονιά στη δουλειά;» με μια επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και τους νέους κανονισμούς της. Ορισμένοι από αυτούς σχετίζονται με την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ άλλοι οφείλονται στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι όταν ερωτήθηκε πώς αισθάνεται που δεν μπορεί πλέον να παίρνει μαζί της το όπλο της… υποστήριξε ότι εξακολουθεί να το κάνει.

Η Μπόμπερτ, που πρόσφατα συμμετείχε σε σύσκεψη μέσω Zoom με φόντο τα όπλα της, χαρακτήρισε μάλιστα το Καπιτώλιο και τη νέα περίφραξή του «Οχυρό Πελόζι».

Η Μπόμπερτ, όπως αναφέρει το ΤΜΖ, θα μπορούσε πράγματι να έχει μαζί της το όπλο της όταν πηγαίνει στο πολιτικό της γραφείο, που δεν είναι εντός του Καπιτωλίου. Αν και υπάρχουν και εκεί ανιχνευτές μετάλλων, οι γερουσιαστές έχουν το δικαίωμα γενικώς να τους παρακάμπτουν.

Όταν, όμως, βρίσκεται στο Καπιτώλιο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι γερουσιαστές, είναι υποχρεωμένη να περνά από τους ανιχνευτές. Και όλοι ξέρουμε ότι η Μπόμπερτ δεν είναι ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη.