Ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαία πρόκριση επί της Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, χάρη στο τέρμα του Αχμέντ Χασάν, κληρώθηκε με την Άρσεναλ στους «16» του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έναν χρόνο μετά την επική πρόκριση στο «Emirates» στην παράταση, με το γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα ξανασυναντηθούν με τους κανονιέρηδες αυτή τη φορά για τους «16» με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 11 Μαρτίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μια βδομάδα μετά κατά πάσα πιθανότητα στο Λονδίνο και το «Emirates», εκεί όπου ο Ολυμπιακός έγραψε μια από τις «χρυσές» σελίδες της ιστορίας του.

Η UEFA λοιπόν λίγες ώρες μετά την κλήρωση γνωστοποίησε και το πρόγραμμα, αλλά και τις ώρες των αγώνων των «16» και το πρώτο ματς στο φαληρικό γήπεδο θα ξεκινήσει στις 22:00.

Η ρεβάνς των δυο ομάδων θα γίνει την Πέμπτη (18/3) στις 19:55, αλλά με την υποσημείωση ότι η UEFA λόγω και της κατάστασης που επικρατεί με τον κοροναϊό, δεν ανακοίνωσε σε κανένα ζευγάρι από τα 8 το γήπεδο που θα γίνουν τα παιχνίδια. Όπως όλα δείχνουν όμως το πιθανότερο είναι να γίνει η ρεβάνς στο Λονδίνο.