«Όλοι μαζί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο τα θύματα παιδεραστίας, βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης θα βρίσκουν το θάρρος να καταγγέλλουν τους θύτες τους», αναφέρει ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Σε ανάρτηση στο Instagram με φωτογραφία η ο οποία μεταφέρει το μήνυμα «όχι στην ομοφοβία, όχι στη βία, όχι στον ρατσισμό, όχι στον βιασμό, όχι στο μίσος» ο Αλέξης Πατέλης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η κομματικοποίηση της τραυματικής εμπειρίας θυμάτων παιδεραστίας και η οχλοκρατία αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από την ουσία της ενώ οδηγούν τα θύματα σε περισσότερη απομόνωση και στιγματισμό. Το hashtag #νδ_παιδεραστές προσβάλλει μια ιστορική παράταξη, ευτελίζοντας την δημοκρατια μας. Δυσχεραίνει όμως και την προσπάθεια των θυμάτων να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας.

Η έμμεση εξίσωση ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας σε ορισμένα μέσα επικοινωνίας δίνει τροφή στην ομοφοβία και στα εγκλήματα ομοφοβικής βίας. Κανεις δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή για τον σεξουαλικο του προσανατολισμό. Ο βιασμός αγοριών από άνδρες έχει τόση σχέση με την ομοφυλοφιλία όση σχέση έχει ο βιασμός κοριτσιών από άνδρες με την ετεροφυλοφιλία. Δηλαδή καμία. Είναι μία άρρωστη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά. Θύματα παιδεραστίας είναι αγόρια και κορίτσια.

Όλοι μαζί πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο τα θύματα παιδεραστίας, βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης θα βρίσκουν το θάρρος να καταγγέλλουν τους θύτες τους. Οφείλουμε να υποστηρίζουμε ένα κράτος που θα προστατεύει τα θύματα βίας και μία κοινωνία που θα προκρίνει τον πολιτισμένο διάλογο. Ακούμε, στηρίζουμε, αναδεικνύουμε.

Έχουμε μία ιστορική ευκαιρία να κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα ισότητας, ελευθερίας, και ίσων ευκαιριών για όλους ανεξαρτήτως φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή άλλων χαρακτηριστικών.

Το αμερικανικό QAnon ηττήθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να ζουν σε μια χώρα δημοκρατική, σύγχρονη και Ευρωπαϊκή. Η απάντηση στην φθηνή δημαγωγία πρέπει να είναι και θα είναι θεσμική.

ΥΓ. Για όσους αισθάνονται άβολα με την λέξη ομοφυλοφιλία, παραθέτω συνδέσμους από δημόσιες τοποθετήσεις μου τις περασμένες 7 ημέρες σε θέματα οικονομικά και άλλα. Θα ζούμε σε μία πραγματικά ανεκτική κοινωνία όταν οι τοποθετήσεις αυτές λαμβάνουν δημοσιότητα μεγαλύτερη από το ποστ που μόλις διαβάσατε:

Bloomberg TV για τα ψηφιακά πιστοποιητικά: https://www.bloomberg.com/live/europe αύριο το πρωί 8:30

Forbes για τα ψηφιακά πιστοποιητικά: https://www.forbes.com/sites/oliverwilliams1/2021/02/21/inside-the-race-to-create-a-covid-passp

Forbes για τα family offices: https://www.forbes.com/sites/oliverwilliams1/2021/02/18/greece-woos-tycoons-with-new-family-office-law/?sh=3335acdd20ca

Delphi economic forum on attracting global talent: https://www.youtube.com/watch?v=H-B_IAWBFx0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0NTJhDv16FoDoRtLfDR0Q7eQz6olWEFSjsvDAiNBZznVXsnP4TqNhIpj8

Endeavor για ξένες επενδύσεις: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2961794064097314&id=871232226233879

Παραπολιτικά (ναι, είχε και οικονομικές ερωτήσεις): https://www.parapolitika.gr/oikonomia/article/1094074/patelis-sta-parapolitika-i-stirixi-se-polites-kai-epiheiriseis-tha-sunehistei-oso-/».