Λίγo μετά την είδηση της προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο 40χρονος Βασίλης που εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη όταν ήταν μόνο 15χρονών, επανήλθε με ανάρτησή του στα social media.

Ειδικότερα ο 40χρονος Βασίλης ανέβασε στο Facebook δυο φωτογραφίες από το παρελθόν και έγραψε: 

«Για την ιστορία: ήμουν ο Τομ από τον Γυάλινο κόσμο. Όχι πια, όμως!!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξη σας και τα μηνύματα αγάπης. Η αλήθεια πάντα νικάει!!! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης, ο οποίος ζει μόνιμα στο Βερολίνο και δεν έχει σχέση με τα εγχώρια θεατρικά δρώμενα, κατήγγειλε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό θεατράνθρωπο όταν ήταν ακόμη ανήλικος.

Τι είχε πει ο Βασίλης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη

«Είχα δεχτεί bullying στο σχολείο γιατί ήμουν διαφορετικός. Είχα όνειρο το θέατρο. Στα 15 μου αποφάσισα ότι δεν θα δώσω πανελλήνιες και ότι θα ασχοληθώ με το θέατρο. Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα.

Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media.

Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ήμουν σε ένα θεατρικό εργαστήρι όπου μια καθηγήτρια μας πήγε σε μια θεατρική παράσταση.

Είχα κάτσει κοντά στη σκηνή είχε μεγάλο ενθουσιασμό. Πάντα στο θέατρο ένιωθα δέος. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας μου κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει.

Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε.

Μου είπε «έλα εσύ εδώ» και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του.

Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία.

Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει…

Στο τέλος της συζήτησής μας – ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν – με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο.

Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο.

Έρχεται με παίρνει με τη μηχανή του. Πηγαίνουμε στο σπίτι του και εκεί μιλούσαμε για μία μιάμιση ώρα για το θέατρο.

Του λέω τα όνειρά μου, τα σχέδιά μου, ό,τι θα ήθελα να κάνω, για τη θεατρική ομάδα που είχα δημιουργήσει. Αυτός μου είπε ότι είναι καθηγητής σε ιδιωτικές σχολές των βορείων προαστίων, ότι του αρέσει πολύ η επαφή με τους μαθητές, του αρέσει πολύ να τους προετοιμάζει, να τους μιλάει για το θέατρο.

Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα να ακούσω.

Μου είπε για τη ζωή του, τι έχει κάνει, για την οικογένειά του πολύ λίγα πράγματα. Γενικώς πήρα μία εικόνα. Ξαφνικά σταμάτησε και μου λέει ας σταματήσουμε να μιλάμε για το θέατρο, ας μιλήσουμε για κάτι άλλο.

Άρχισε να μου λέει πόσο ώριμος φαίνομαι για την ηλικία μου, ότι δεν μοιάζω για 15 ετών, αλλά φαίνομαι για μεγαλύτερος.

Άρχισε να μιλάει για τα απαγορευμένα, πόσο γλυκό είναι να κάνεις κρυφά πράγματα τους γονείς σου και τους φίλους σου.

Καθόμασταν δίπλα -δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος δεν ένιωθα άνετα και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρόνων.

Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλαισε για να με ηρεμήσει. Είχα παγώσει δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό, ένα περίεργο συναίσθημα.

Έφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου.

Σαν παιδιά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Είναι ερωτευμένος μαζί μου; Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο όποτε θέλω. Μου είχε πει να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά είναι η αλήθεια.

Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας.

Θυμάμαι ότι την τρίτη φορά δέχτηκα τη σωματική σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ δεν αντιδρούσα απλά ακολουθούσα. Αυτή ήταν η αρχή. Μετά κόλλησε το μυαλό μου.

Ήμουν πολύ αθώος. Επέμενε να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα.

Επί 4 χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός.

Ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση όλο αυτό. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Και είναι σοκαριστικό.

Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση. Ήμουν ένα παιδάκι και ακολουθούσα. Με πήγαινε στο γήπεδο και μου έλεγε είμαστε σαν πατέρας και γιος.

Στις ερωτικές μας στιγμές μου έλεγε «Σ’ αγαπάω». Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του. Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να επιμένει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του.

Πήγαινα σπίτι του και έβλεπα κάθε φορά ένα παιδί να είναι εκεί.

Θυμάμαι, χαρακτηριστικά όταν μια φορά μπήκα στο σπίτι του και ήταν μέσα μια ανήλικη μαθήτριά του.

Και μου είπε αυτός: » να κάνουμε κάτι οι τρεις μας». Του απαντάω και του λέω: «Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα». Του αρνήθηκα, τότε αυτός πήρα την κοπέλα και την πήγε στο δωμάτιό του. Μετά γύρισε γυμνός και μου λέει: «Η κοπέλα σε περιμένει στο δωμάτιο».

Πανικοβλήθηκα, πάγωσα και του λέω: «Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό». Τότε αυτός πηγαίνει μέσα και κάνει σεξ με την ανήλικη μαθήτριά του πολύ δυνατά. Εγώ θυμάμαι να έχω πανικοβληθεί και να λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να φύγω από το σπίτι.

Μου φάνηκε αιώνας να βρω τη δύναμη και να βγω έξω από το διαμέρισμά του.

Σε αγαπάω τώρα δυο φορές περισσότερο γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι για σένα. Δεν μένω στην Ελλάδα και δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα. Τον καταγγέλλω γιατί πρέπει να μιλήσουν κι άλλα θύματα.

Ήθελα πάντα να το κάνω αλλά ένιωθα πολύ αδύναμος απέναντί του.

Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του.

Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα.

Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».