Επιμένει η Άγκυρα στη «μαύρη» προπαγάνδα, κατά της χώρας μας, με απώτερο στόχο να εμφανίσει την Αθήνα ως υπεύθυνη για ενδεχόμενο ναυάγιο του διαλόγου που επανεκκίνησε με τις διερευνητικές.

Ο τούρκος υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επανέφερε το σενάριο της δήθεν παρενόχλησης του Τσεσμέ, από ελληνικά F-16. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ο Ακάρ, δήλωσε σχετικά: «Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου, το Anadolu μετέδιδε -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιούσε έρευνες στο Αιγαίο, κάτι που ελληνικές στρατιωτικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά.

Επίθεση και στην ΕΕ

Ο Ακάρ, επιτέθηκε και στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις ενστάσεις της περί τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Η ΕΕ μας λέει για «ανθρώπινα δικαιώματα». Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα; Οι απόστολοι της δημοκρατίας δεν πρέπει πλέον να είναι υποκριτικοί» ανέφερε ο Ακάρ, σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων,  που αποδίδεται από την Άγκυρα στο PKK.

Για τους S-400

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 λέγοντας πως είναι ένα αμυντικό σύστημα, που θα χρησιμοποιηθεί εάν και εφόσον κινδυνεύσει η χώρα, ενώ έβαλλε προς τις ΗΠΑ, λέγοντας πως οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του και ιδίως ο αποκλεισμός της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 «δεν είναι σύμφωνα με το πνεύμα συμμαχίας».