Πέρα από αντεγκλήσεις και διαφορές ας κρατήσουμε ως ένα «κεκτημένο» ότι το #MeToo και οι αποκαλύψεις που γίνονται δεν έχουν κομματικό χρώμα και ταυτότητα υπογράμμισε στην τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «δεν έχω σκοπό να καπελώσω» αλλά «να το ενισχύσω, να το θωρακίσω θεσμικά» είπε ο πρωθυπουργός και εγκάλεσε εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν τοποθετήθηκαν επί της ουσίας των προτάσεων που κατέθεσε στην πρωτολογία του.

«Το ζήτημα ήρθε εδώ για να μείνει. Τα στόματα που άνοιξαν δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια μιντιακή φωτοβολίδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα της αποτροπής της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ως του πιο ειδεχθούς εγκλήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στα περί βιασμών και ποινών που του πρόσαψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προχώρησε εσπευσμένα πριν από τις εκλογές στην αλλαγή του ποινικού κώδικα παρά τις αντίθετες φωνές και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Γνωρίζετε ότι από τη στιγμή που ψηφίζετε ένας ΠΚ ισχύει η ευμενέστερη διάταξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είχαμε πει ότι αν το με το καλο μας εμπιστευτεί ο λαός θα αλλάξουμε τον ποινικό κώδικα».

Στο πλαίσιο αυτο ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην επαναφορά των ισοβίων για τον ομαδικό βιασμό και σε άλλες αλλαγές προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών και τόνισε: «Τι κάνατε κ. Τσίπρα; Τις καταψηφίσατε. Αυστηροποιήσαμε τον ΠΚ από εδώ και στο εξής. Εσείς την καταψηφίσατε. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό έγινε σε αυτή την αίθουσα και αυτό έγραψαν τα πρακτικά της Βουλής».

Σε ότι αφορά το ζήτημα της επικοινωνιακής διαχείρισης, της ποιότητας της δημοκρατίας και των τρολς του διαδικτύου όπου αναλώθηκε μεγάλο μέρος της σημερινής συζήτησης στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Δεν μπορείτε κ. Τσίπρα να πάρετε καμία απόσταση από Πολάκη, Βαξεβάνη κλπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχετε ακραίες φωνές που διακινούν και σήμερα ακόμα, άθλια υπονοούμενα, το κάνατε κι εσείς τεχνηέντως. Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είναι το ίδιο πράγμα. Αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτό, δικό σας πρόβλημα».

«Εγώ είχα το θάρρος να διαφωνήσω με βουλευτή μου και να ζητήσω να ανακαλέσει. Εσείς δεν το κάνατε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Για τα όσα αναφέρε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την κα Αγαπηδάκη, ο πρωθυπουργός αρχικά τόνισε ότι «επί δικών μας ημερών μειώθηκε στο ελάχιστο ο αριθμός των ανηλίκων προσφύγων από τις δομές» ενώ σε ότι αφορά το ακραίο ύφος αναρτήσεών της στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «γράφτηκε όταν δεν είχε δημόσιο αξίωμα, όταν ήταν πολίτης. Ο κ. Πολάκης και η κα Ελευθεριάδου έχουν δημόσιο αξίωμα. Άλλο ο πολίτης, άλλο ο εκλεγμένος πολιτικός».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα όσα έγραψε στα social media ο Γιάννης Ραγκούσης πριν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΙΝΑΛ όπου μεταξύ άλλων είχε αποκαλέσει τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης και αναρωτήθηκε: Ποιος είναι πιο υποκριτής; Ο κ. Ραγκούσης που τα έλεγε αυτά και ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε στο ΣΥΡΙΖΑ;».