Ξεφεύγει από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης, η υπόθεση της ολιγοήμερης εξαφάνισης, του τράπερ, Lamanif, καθώς αποκάλυψε ένα καλά κρυμμένο σκοτεινό κόσμο με μαύρο χρήμα, ναρκωτικά και σαδομαζοχιστικά κυκλώματα.

Σε γρίφο εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης, του τράπερ Λάμπρου Μανιφάβα, γνωστού ως Lamanif   στη Θεσσαλονίκη μετά τις δηλώσεις του σε βίντεο για αυτοκτονία του, για κύκλωμα με αφέντρες, εκβιασμούς, ναρκωτικά και αντιπάλους.

Όπως αποδεικνύεται πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, οι πρωταγωνιστές της οποίας κινούνται σε σκοτεινά μονοπάτια με «έπαθλα» views στο Youtube.

Ο 24χρονος είχε βρεθεί τα ξημερώματα στις 13/2 σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή της Ανάληψης στην Θεσσαλονίκη.

Ήταν σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, όπου και παρέμεινε για λίγες ημέρες.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, η υπόθεση έχει να κάνει με δύο ξεχωριστές πτυχές.

Η μία έχει να κάνει με τον εκβιασμό του για βίντεο στο οποίο εμφανίζεται σε προσωπικές ερωτικές στιγμές και άλλη έχει να κάνει με το ότι το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό διακινήθηκε σε κακεντρεχή… story στο instagram και τα social media (messenger, κλπ) χωρίς την θέληση του από αντίπαλο του -όπως ισχυρίζεται- με σκοπό τον διασυρμό του. Δηλαδή πρόκειται για δύο αδικήματα.

Το ένα της εκβίασης και το άλλο της διακίνησης βίντεο χωρίς την θέληση του ίδιου του ατόμου που πρωταγωνιστεί.

«Μίλησα μαζί του όταν βρέθηκε… Ήταν στα χαμένα και γι’ αυτό πήγε στο ψυχιατρείο για κάποιες ημέρες» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ό ίδιος σε συνομιλία του με αστυνομικό ανέφερε πως ξεκίνησε η ιστορία και πώς κατέληξε να βγει το επίμαχο βίντεο. Όπως είπε η κοπέλα που φέρεται να είναι η «εικονολήπτρια» πριν καιρό του είχε ζητήσει και λάβει χρήματα από τον ίδιο γι αυτό το βίντεο ερωτικού περιεχομένου, όταν όμως δεν ικανοποιήθηκε οικονομικά για δεύτερη φορά, έδωσε αυτό το υλικό σε κάποιον ανταγωνιστή του.

Παραμένει άγνωστο αν το έδωσε για χρηματική αμοιβή ή για λόγους αντεκδίκησης.

Ως εκ τούτου, στο ερευνητικό τραπέζι έχει πέσει το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, με το οποίο ισχυρίζεται ο ράπερ ότι δεχόταν εκβιασμούς.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές αυτός που έκανε ανάρτηση το βίντεο δεν το έκανε για να πάρει χρήματα αλλά υποθέτουν πως έχει να κάνει με τον ιδιότυπο «πόλεμο» επικυριαρχίας στον χώρο αυτού του είδους μουσικής.

Ο 24χρονος ακόμη δεν έχει επισήμως καταθέσει συμπληρωματικά για τα όσα συνέβησαν, και η έρευνα έχει περιοριστεί σε κάποιες προφορικές συζητήσεις μαζί του.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένουν την εκδήλωση επιθυμίας από τον ίδιο, προκειμένου η υπόθεσή του να πάρει την καθιερωμένη προανακριτική οδό.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δεν αποκλείουν αιτία της εξαφάνισής του να ήταν η θεωρούμενη από τον ίδιο «αποκαθήλωση» του σκληρού προφίλ που είχε δημιουργήσει, μέσω του βίντεο που έθετε σε αμφισβήτηση την ανδρική του υπόσταση.

Από την άλλη, υπήρξαν και κάποιοι που με προσωπικά βίντεο έλεγαν πως πρόκειται για μια προωθητική ενέργεια του Lamanif για το νέο του τραγούδι που ανέβηκε στο Youtube στις 7 Φεβρουαρίου, 2 μέρες δηλαδή πριν εξαφανιστεί και το οποίο φαίνεται να έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο views.

Σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις «έχει αρκετό ψωμί η υπόθεση» και θα αποκλείουν η Εισαγγελία να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν συγκεκριμένες πτυχές της.

Επίσης, σύμφωνα με αξιωματικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, δεν υπάρχουν ενδείξεις κυκλώματος με… αφέντρες εκβιασμών, χωρίς να το αποκλείουν, αλλά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αναδεικνύουν την πιθανότητα ενός μεμονωμένου περιστατικού εκβιασμού από μία «ανικανοποίητη» οικονομικά γυναίκα.

Ποιος ανέβασε το βίντεο, αν κρύβεται κάτι πίσω από την «κινηματογράφηση» των προσωπικών στιγμών του Lamanif και γενικά ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά τα γεγονότα ακόμα παραμένουν άγνωστα και κάποια από αυτά ενδέχεται να «φωτιστούν», στην περίπτωση που ο 24χρονος προβεί στις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες.

Όλο το υλικό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα οι Αρχές θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία προκειμένου να αξιολογηθεί και από εκεί και πέρα είτε θα δοθεί παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας για περαιτέρω διερεύνηση, είτε θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που μπορεί να καταγγείλει ο 24χρονος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί αρχικά στο Τ.Α Θερμαϊκού όπου εκεί δήλωσαν οι οικείοι του την εξαφάνιση του και το περιστατικό με το ροζ βίντεο.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε από την διακίνηση του ροζ βίντεο από τρίτο άτομο.

Να επισημανθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία ψάχνει να βρει ποιος διακίνησε αυτό το βίντεο.

Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Δευτέρας 8/2 και οι αρχές ενημερώθηκαν για αυτό νωρίς το πρωί.

Στην αστυνομία δηλώθηκε υπόθεση εξαφάνισης και έκφραση βούλησης αυτοκτονίας οπότε και συστάθηκε ειδική ομάδα προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον αποτρέψουν.

Σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο Instagram πριν την εξαφάνιση του, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, την θέληση του να βάλει τέλος στην ζωή του και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στο βίντεο, δεχόταν εκβιασμούς με υλικό ακατάλληλου περιεχομένου :

«Είχα μπλέξει σε ένα κύκλωμα με αφέντρες. Μία από αυτές είναι στο βίντεο.

Τις είχα γνωρίσει στο μαγαζί όπου δούλευα υποδοχή στη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε σπίτι τους, ξεκινήσαμε να πίνουμε και πήραμε και LSD. Έγινε μια φορά και τις επόμενες με εκβίαζαν με το βίντεο. Από τότε μου έπαιρναν λεφτά και με απειλούσαν.

Είμαι 24 ετών και θέλω να αυτοκτονήσω. Αυτό πιστεύω ότι θέλατε εξαρχής όλοι όσοι το ανεβάσατε…»…. «Μου αρέσουν οι γυναίκες» είπε μεταξύ άλλων στο βίντεο – αποχαιρετιστήριο μήνυμα του.

«Όσο για εσάς που με κράξατε και με ξεφτιλίσατε… Μπράβο, δεν θα με ξαναδείτε. Αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ. Ελπίζω με αυτό που θα κάνω τώρα, να ξυπνήσει η κοινωνία. Λένε πρέπει να θυσιαστεί ο ένας για να σωθούν οι υπόλοιποι.

Χάρηκα που σας γνώρισα, σας συγχωρώ που δεν με καταλάβατε» κατέληξε, τσαλακώνοντας τα χαρτιά που διάβαζε και πετώντας τα προς την κάμερα.

Πέντε μέρες (13/2) μετά εντοπίζεται από την ειδική μονάδα των αστυνομικών έξω από ένα σχολικό συγκρότημα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη σε άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση.