Στο μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/2, 21:00), αλλά και για τη μεταγραφή του Κώστα Κουφού μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του και τόνισε ότι άπαντες θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να κερδίσουν το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ.

Οσον αφορά στον Κουφό, ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε ότι ο έμπειρος σέντερ θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί στην κατάλληλη επιθυμητή κατάσταση, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και τη νέα σεζόν.

«Πρόκειται για Έλληνα παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με αυτό το ταλέντο, νομίζω θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε του χρόνου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Κώστα Παπανικολάου, με το Μπαρτζώκα να χαρακτηρίζει ευαίσθητο το θέμα του Ελληνα φόργουορντ και να ξεκαθαρίζει ότι ο διεθνής άσος δεν πρόκειται να αγωνιστεί σύντομα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Έχει αποδειχθεί από την φετινή μας πορεία ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία προδεδιαγραμμένα ο Ολυμπιακός έχει χάσει ή έχει κερδίσει. Έχει κάνει μεγάλες εκπλήξεις νικώντας παιχνίδια και αντίστοιχα το ίδιο έχει κάνει και με ήττες. Δεν είμαστε σταθεροί. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην Euroleague.

Το όνομα του αντιπάλου, το ταλέντο και η ποιότητα το αποδεικνύουν. Μετράει πολύ και σε τι κατάσταση συναντάς κάθε ομάδα. Εμείς προερχόμαστε από ήττες και το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ, οι οποίες έχουν εξήγηση. Στην ίδια κατάσταση είμαστε και εμείς.

Ο Παπανικολάου δεν παίζει εδώ και καιρό, ο Χάρισον δεν έπαιξε, ο Βεζένκοβ και προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε. Κάναμε μεταγραφή, ο Μάρτιν θα μείνει εκτός και χωρίς αυτόν και τον Παπανικολάου χάσαμε τους δύο παίκτες που παίζουν με την μεγαλύτερη ενέργεια. Χρειάζεται όλοι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ο σύλλογος μας είναι πάνω απ’ όλους μας. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα. Όλα τα παιχνίδια μας, πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα μας.

Έρχεται σαν λύση ανάγκης ο Κουφός. Έπρεπε να προχωρήσουμε σε κίνηση. Το να βγάλουμε παίκτη από ομάδα δεν είναι εύκολο. Ο Κώστας έχει δεδομένα ποιότητα και φήμη που συνοδεύει το ταλέντο του. Ξέρετε πολύ καλά τι έχει κάνει στην καριέρα του, αλλά είναι έναν χρόνο έξω.

Πήραμε μια απόφαση που είναι καλή και για τους δύο. Και ο Κώστας θα ξαναμπεί στο μπάσκετ και για εμάς να πάρουμε έναν παίκτη με την ποιότητα του. Το πόσο γρήγορα θα μας δώσει λύσεις είναι αμφίβολο. Αλλά επειδή πρόκειται για Έλληνα παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με αυτό το ταλέντο, νομίζω θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε του χρόνου.

Το θέμα του Παπανικολάου είναι ευαίσθητο. Είναι αρκετοί οι επιστήμονες που έχουν πέσει πάνω του. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι, εκτός από ότι άμεσα δεν μπορεί να παίξει».