Την ώρα που αναμένεται η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, αναβιώνουν αρκετά περιστατικά από το παρελθόν του.

Ένα από αυτά, έλαβε χώρα 19 χρόνια πριν, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι του.

Οι περιγραφές του περιστατικού, από μια γειτόνισσά του, σοκάρουν: Η γυναίκα αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης είχε κατέβει από το σπίτι του στην πλατεία, μέσα στα αίματα, αναζητώντας βοήθεια.

«Είχε κατέβει μέσα στα αίματα»

«Πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε. Βέβαια, όλοι εδώ στη γειτονιά θυμόμαστε το περιστατικό εκείνο γιατί μας είχε συγκλονίσει. Είχε κατέβει ο κ. Λιγνάδης μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος, από το σπίτι του και είχε έρθει μέχρι την πλατεία, εδώ που είμαστε εμείς. Ήρθε για να ζητήσει βοήθεια. Φυσικά όλος ο κόσμος εδώ, από τα μαγαζιά γύρω γύρω, έπεσαν επάνω του να δουν τι συμβαίνει, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», είπε η γειτόνισσα του Δ. Λιγνάδη, στην εκπομπή «Ευτυχείτε».

«Κυκλοφορούσε κανονικά στην περιοχή, ήσυχος άνθρωπος. Βέβαια, στο σπίτι υπήρχε μεγάλη κινητικότητα αλλά όλοι έλεγαν επειδή είναι γνωστός και η δουλειά του είναι να συναναστρέφεται με πολύ κόσμο, ήταν αναμενόμενο αυτό. Είχαμε δει διάφορο κόσμο. Ξέραμε ότι ήταν και δάσκαλος, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Όταν ακούσαμε όλα αυτά, πέσαμε από τα σύννεφα», είπε χαρακτηριστικά.