Την ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να δώσει απαντήσεις για όλα όσα όσα φέρεται να του καταλογίζουν,  ένα περιστατικό από το μακρινό παρελθόν φαίνεται πως τον στοιχειώνει ακόμη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος βρίσκεται για τρίτη ημέρα στο κελί του, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ετοιμάζει μαζί με τον δικηγόρο του την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει προκειμένου να αντικρούσει τις σοκαριστικές καταγγελίες εναντίον.

Στο μακρινό παρελθόν, και συγκεκριμένο πριν από 19 χρόνια, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε βρεθεί στο προσκήνιο καθώς «άγνωστος» είχε μαχαιρώσει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Όργιο φημών γύρω από το περιστατικό

Τότε υπήρχε όργιο φημών σχετικά με την ταυτότητα του ατόμου που μαχαίρωσε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα τότε με το αστυνομικό δελτίο, ο «άγνωστος» εισέβαλλε στο σπίτι του σκηνοθέτη με ένα μαχαίρι και τραυμάτισε βαριά τον σκηνοθέτη με μαχαιριές στην πλάτη από τις οποίες κινδύνευσε να χάσει τον πνεύμονά του.

«Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτή την ιστορία, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που κάποιος ίσως ήθελε να ακούσει, ξέρω όμως ότι κινδύνευσε χοντρά η ζωή μου. Με το που βγήκα από την Εντατική πήγα σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία» είχε πει αργότερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ενθυμούμενος τα όσα εφιαλτικά είχε ζήσει.

«Έξω από το παράθυρο είδα ένα δέντρο και είπα ‘τι ωραίο χρώμα που είναι το πράσινο, τι ωραία που είναι η ζωή»» είχε συμπληρώσει.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης είχε πει: «Πράγματι κινδύνευσε η ζωή μου. Ήμουν χύμα στο πάτωμα του σπιτιού μου. Ετοιμοθάνατος», λέει, και συνεχίζει: «ξαφνικά, κατάλαβα ότι άνθρωποι της γειτονιάς, που δεν τους έδινα καμία σημασία, είχαν μαζευτεί γύρω μου και μου φάνηκαν πολύ όμορφοι. Βυθιζόμουν στον θάνατο και τους έβλεπα: ήταν ωραίοι, παντού γύρω μου υπήρχαν ωραία χρώματα».

Πώς σώθηκε

Βαριά τραυματισμένος και έχοντας χάσει πολύ αίμα ο Λιγνάδης καταφέρνει να φτάσει από το διαμέρισμά του στο πεζοδρόμιο της οδού Ιθάκης όπου τον βλέπουν οι θαμώνες ενός καφενείου και καταφεύγει εκεί μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Σωτηρία και στο πλευρό του είναι φίλος του και γνωστός ηθοποιός. Άμεσα υπάρχει κινητοποίηση καθώς κινδύνεψε η υγεία του Λιγνάδη ενώ γίνεται  έκκληση για αίμα σε συναδέλφους του ηθοποιούς.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίνεται σκόπιμο να μεταφερθεί στην εντατική και χειρουργείται, ενώ για το επίμαχο επεισόδιο γίνονται ανακρίσεις, λαμβάνονται καταθέσεις και η υπόθεση μπαίνει τελικά στο συρτάρι.