Σε ένα όργιο προπαγάνδας σε βάρος της χώρας μας επιδίδεται η Άγκυρα, στο πλαίσιο του blame game, που έχει στήσει, με το οποίο επιχειρεί να εμφανίσει την Αθήνα ως υπεύθυνη για ενδεχόμενο ναυάγιο του διαλόγου που επανεκκίνησε με τις διερευνητικές.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε τομεσημέρι της Τρίτης -επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- ότι τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Μάλιστα το Ανατολού, επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση» στα ελληνικά F-16, που πλησίασαν σε απόσταση χιλίων μέτρων.

Από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρουν πως όντως υπαρχει ελληνική αεροπορική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχη αλλά όχι στην περιοχή που κινείται το Τσεσμέ.