Κλειστά θα μείνουν και την Τρίτη σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Αττική

Κλειστές θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη (17 Φεβρουαρίου) οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Κεντρική Μακεδονία

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία θα μείνουν κλειστά και την Τρίτη, κατόπιν απόφασης του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες.

Κλειστοί θα μείνουν και οι παιδικοί σταθμοί. Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια αλλά αποφάσεις από κάθε δήμο ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Δυτική Μακεδονία

Με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Θεσσαλία

Κλειστά θα είναι και την Τρίτη όλα τα σχολεία του δήμου Βόλου. Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη ημέρα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά αυτής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στις Σποράδες, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται.

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής και την Τρίτη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά, όπως είχε γνωστό από την Κυριακή. Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, και την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Ανατολικό Αιγαίο

Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από την Κυριακή.

Ιόνιο

Κλειστές θα παραμείνουν και την Τρίτη όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.

Κρήτη

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου την Τρίτη και την Τετάρτη.

Με νέα ανακοίνωση που εξεδόθη από την Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, οι πολίτες καλούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ