Μία αλλιώτικη Αττική αντικρίζουν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» έφερε χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου.

Στα βόρεια προάστια της Αττικής το έχει στρώσει, ενώ σημειώνεται χιονόπτωση σε περιοχές όπως στα Βίλια όπου απαγορεύεται η είσοδος προς το κέντρο της πόλης, τη Μεταμόρφωση, το Χαλάνδρι, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα νότια προάστια.

Παρά τα όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, το τοπίο είναι μαγευτικό. Αρκετοί, δε, είναι αυτοί που έκαναν την πρωινή βόλτα τους στους δρόμους της πρωτεύουσας προκειμένου να χαρούν το χιόνι.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα έντονα φαινόμενα που επικράτησαν από το πρωί της Δευτέρας, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη.

Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Δείτε μαγευτικές φωτογραφίες