Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της ηθοποιού Σμαράγδα Καρύδη, η οποία σχολιάζοντας τη σωρεία καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες.

Η ηθοποιός με ένα μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έστειλε το δικό της μήνυμα για όσα αποκαλύπτονται, αναφέροντας πως στηρίζει μεν τα θύματα αλλά δεν μπορεί να χαίρεται με την καταστροφή κάποιων ανθρώπων.

«Στηρίζω τους ανθρώπους που παίρνουν την ευθύνη και βγαίνουν επωνύμως να καταγγείλουν κάτι άδικο που τους βαραίνει και που έτσι ανοίγουν το δρόμο και σ άλλους που δεν είχαν φωνή γιά ν ακουστεί. Και πρέπει να πάψουν να φοβούνται. Κάνουμε μια δουλειά που τη διαλέξαμε από αγάπη. Ο φόβος δεν έχει θέση εδώ.

»Απ τη άλλη δε μπορώ ούτε να χαρώ για την καταστροφή και των αφανισμό των άλλων. Καταλαβαίνω ότι δε γινόταν αλλιώς και θλίβομαι πολύ για αυτούς. Λυπάμαι. Αυτό μόνο νιώθω. Λύπη. Και αμηχανία» ανέφερε η Σμαράγδα Καρύδη.

Αντιδράσεις από τη Ζέτα Δούκα

Ενοχλημένη από την τοποθέτηση της Σμαράγδα Καρύδη, η Ζέτα Δούκα έσπευσε να απαντήσει στη γνωστή ηθοποιό, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ πως «οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τους βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

«Βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες», ανέφερε η Ζέτα Δούκα.

«Τα βρεγμένα ρούχα τα στεγνώνουμε όταν τελειώσει η βροχή και όχι πριν. Και τώρα βρέχει καταρρακτωδώς» κατέληξε.

Στην τοποθέτηση της Σμαράγδας Καρύδη αντέδρασαν και χρήστες του Twitter.