Τη δική του εκδοχή στα όσα κατήγγειλε η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή θέλησε να δώσει με νέες δηλώσεις του ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Είναι μονταρισμένο, είναι φράσεις δικές μου, δεν υπάρχει διάλογος, δεν ξέρω τι να πω…» εξηγεί ο ηθοποιός και συνεχίζει: «Δεν ξέρω τι να σας πω, υπάρχει ανθρωποφαγία που δε μπορώ να κατανοήσω και να σας πω κάτι; Αν κάποιος νομίζει πως οποιαδήποτε «Χ» συνομιλία είναι απόδειξη σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν απαντήσει κάποιος κατανοώ. Αν απαντήσει και υπάρχει διάλογος δεν μου λέει κάτι. Δεν ξέρω τι προφίλ είναι αυτό…».

Δεν θα κινηθώ δικαστικά

Στο αν θα κινηθεί δικαστικά αναφέρει: «Όχι, δεν πάω δικαστικά, δεν ασχολούμαι καν. Πολλοί φίλοι που έχουν κάνει προφίλ και ξένα προφίλ λέγανε ότι έβριζα και έγραφα “να νεκροφιλήσω τις κόρες σας”. Είχα πάει στη Δίωξη τότε, στον Γιώργο Σφακιανάκη. Κοιτάξτε, εγώ δεν θα αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Όποιος πιστεύει ότι είμαι ελέφαντας δεν θα του αλλάξω γνώμη. Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να βγει δημόσια και να παραδεχτεί πως εκείνος ήταν το πρόσωπο που κατήγγειλε η ηθοποιός Ηλιάννα Αραβή, εξηγεί: «Δεν ακυρώνω το λόγο κανενός. Ο καταγγέλλων έχει πάντα δίκιο. Θα μπορούσα να πω κι εγώ διάφορα, αλλά ας μη χάνουμε τη μπάλα γιατί κάποιος μπορεί να το κάνει για πέντε λεπτά δημοσιότητας. Δεν ακυρώνω κανένα, αλλά δεν γίνεται να τον κυνηγήσω, δεν μπορώ να το διαχειριστώ, είναι ανθρωποφαγικό. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει πια. Όποιος πιστεύει σε μένα έχει καλώς. Αν δεν είχα το θάρρος της γνώμης μου δεν θα μιλούσα. Βγήκα, τελείωσα και τέλος. Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή».

Ο Παύλος Χαϊκάλης καταλήγει: «Δεν έχω δικηγόρο, βγήκα μοναχός μου. Όταν βλέπεις ότι “φωτογραφίζεσαι” δεν βγαίνεις να πεις “ααα δεν ξέρω” και να κρυφτώ. Βγήκα ευθαρσώς, αυτή είναι η αλήθεια μου, θέλει να γίνει πιστευτή καλώς, δεν θέλει ok. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει… να απαντήσει η κοπέλα… δεν ασχολούμαι πια όμως, τέλος».

«Ήμουν ερωτευμένος, ζητώ συγγνώμη»

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε δημόσια και παραδέχτηκε πως εκείνος ήταν το πρόσωπο που κατήγγειλε η Ηλιάνα Αραβή, ωστόσο υποστηρίζει πως γνώρισε την κοπέλα στην ηλικία των 19 ετών, δηλώνοντας «ευαισθησία με το θέμα της ηλικίας».

Σημειώνεται πως η κοπέλα έκανε μάθημα στη δραματική σχολή όταν ήταν μόλις 17,5 ετών, αλλά το επίμαχο τηλεφώνημα φέρεται να έγινε μετά την ενηλικίωσή της.

Ο κ. Χαϊκάλης σημειώνει πως δεν ήθελε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του, ενώ δηλώνει πως… ήταν ερωτευμένος μαζί της και της έδειχνε το ενδιαφέρον του με διακριτικό τρόπο.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται με αρκετή δόση κυνισμού, είναι «αρσενικό παλιάς κοπής» οπότε, όταν μια γυναίκα τού λέει «όχι», αυτός επιμένει. Σπεύδει, δε, να ζητήσει «δημόσια συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, τον πατέρα και τη μητέρα της εάν την προσέβαλα».

«Χθες άκουσα όσα κατήγγειλε η Ηλιάνα, την οποία είχα μαθήτρια και δεν ήθελα να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, αλλά ούτε και να ακυρώσω τα λεγόμενα της. Αυτά που παραδέχθηκε είναι σωστά και δεν ακυρώνω καθόλου τον λόγο της. Τη γνώρισα την Ηλιάνα 19 ετών. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Την φλέρταρα διακριτικά στην αρχή, όπως είπε και η ίδια. Της το εξήγησα ευγενικά. Δεν της είπα θα αποδεχθείς τις ορέξεις μου για να σε στείλω στην οντισιόν. Εκείνη ήταν κυρία. Απέφευγε ευγενικά. Είμαι όμως και αρσενικό παλιάς κοπής οπότε, όταν μια γυναίκα μου λέει το όχι, εγώ επιμένω. Δεν τα παρατάω εύκολα. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Όλο αυτό τον καιρό δεν την είχα προσβάλει ποτέ ως γυναίκα» τόνισε ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας στο Open.

Και πρόσθεσε: «Φτάνουμε στο περιβόητο τηλεφώνημα. Εκφράστηκα έντονα συναισθηματικά. Όταν μιλάς σε μια γυναίκα και της λες για τον πόθο σου τότε μπορεί να ξέφυγα. Της ζητάω δημόσια συγγνώμη. Και στον πατέρα της και στη μητέρα της. Ίσως ήρθε σε πίεση. Όταν μου είπε σας βλέπω σαν τον μπαμπά μου σταμάτησα. Και μετά στη σχολή λέει ότι την αγνόησα. Να δεχτώ το λάθος στην έκθεση του ερωτισμού μου, αλλά δεν θα χρεωθώ την “πτώση του Βυζαντίου”».

Δείτε όσα έχε πει ο κ. Χαϊκάλης: