Σε  κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν φοιτητικές παρατάξεις, που αντιδρούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» και ΕΑΑΚ άρχισαν να συγκεντρώνονται, στην είσοδο του κτιρίου στις 6 το πρωί, πριν προσέλθουν οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνελεύσεων που πραγματοποίησαν ανά Σχολή, για τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών και αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Επίσης οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις τις πρόσφατες συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, με τον γραμματέα του Φ.Σ. της Νομικής Σχολής Τάσο Παπαδόπουλο να εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το «νομοσχέδιο-“έκτρωμα» δεν θα περάσει και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τις επόμενες ημέρες κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών μαζί με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με απόφαση των φοιτητών, την Τρίτη και την Τετάρτη θα αποκλειστεί συμβολικά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιεί πορεία στις 5 στο άγαλμα Βενιζέλου και την Πέμπτη θα γίνει η μαζική κινητοποίηση στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου για το φοιτητικό συλλαλητήριο.