«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία, μετά τον εντοπισμό νέας εστίας κοροναϊού, με δεκάδες κρούσματα στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα.

Η διασπορά είναι μεγάλη, καθώς ο ιός έφτασε και στα σπίτια μολύνοντας γονείς και παπούδες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 65 κρούσματα, γεγονός που οδήγησε και σε κλείσιμο σχολείων.

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου, οπότε, βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη στο νηπιοτροφείο. Από τον έλεγχο προέκυψαν συνολικά 17 κρούσματα, 10 εργαζόμενοι και 7 παιδιά. Από τις ιχνηλατήσεις των επαφών προέκυψαν συνολικά 65 θετικά δείγματα. Η δομή έκλεισε προσωρινά.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι

Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και η αγωνία για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα δείγματα ελέγχονται και για την βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, ενώ το 13ο δημοτικό σχολείο και το ειδικό σχολείο θα παραμείνουν κλειστά.

Τις επόμενες μέρες, θα διενεργηθούν έλεγχοι στην περιοχή ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από